ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης για European Super League: «Είναι λάθος, δεν θα το δεχτούν οι φίλαθλοι»

Μητσοτάκης για European Super League: «Είναι λάθος, δεν θα το δεχτούν οι φίλαθλοι»

Θέση για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα... χαρακώματα μετά τη δημιουργία της European Super League, με το θέμα να έχει πάρει πλέον και πολιτικές προεκτάσεις.

Έτσι, μετά τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Μπόρις Τζόνσον, ήρθε η σειρά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του με τη δημιουργία της κλειστής λίγκας.

«Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λιγοστών, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μίας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Για να το πω απλά και καθαρά, είναι λάθος. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν», ανέφερε με «τιτίβισμά» του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Βόμβα» από την UEFA - Αποκλείει άμεσα τους 12 «αποστάτες»

Σύμφωνα με το International Sport Press Association, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκέφτονται τα επόμενα βήματά τους μετά και την επισημοποίηση της ίδρυσης της European Super League από τους 12 συλλόγους οι οποίοι γνωστοποίησαν την... αποσχιστική απόφασή τους.

Στην UEFA θέλουν άμεσο αποκλεισμό των 12 συλλόγων από τις διοργανώσεις της και μάλιστα, θα αξιώσουν και αφαίρεση του τιμητικού σήματος από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Λίβερπουλ!

Αυτή τη στιγμή στα ημιτελικά των Champions League και Europa League, οι 5 από τις 8 ομάδες είναι μέλη της ESL, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο αλλαγών στους βαθμολογικούς πίνακες των πρωταθλημάτων στις χώρες που αγωνίζονται οι 12 ομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοπάρτι: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά dj και διοργανωτές – Σαρώνουν τα social media