ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Τα έφερε... Τούμπα και πέρασε στον τελικό - Κόντρα στον Ολυμπιακό για το τρόπαιο

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Τα έφερε... Τούμπα και πέρασε στον τελικό - Κόντρα στον Ολυμπιακό για το τρόπαιο
InTime

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ένωση και επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γαλανόπουλος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ισοφάρισε ο Κρμέντσικ και «σφράγισε» την πρόκριση με «μαγικό» γκολ ο Αντρίγια Ζίβκοφιτς. 

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από έναν χρόνο απουσίας κι έβαλε τέλος στο μεγάλο σερί της ΑΕΚ που «έτρεχε» από το 2016. Η Ένωση προηγήθηκε στην Τούμπα με τον Γαλανόπουλο, αλλά δυο καταπληκτικά γκολ από τον Κρμέντσικ και τον Αντρίγια Ζίβκοφιτς έστειλαν την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στο ραντεβού με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου οι δυο «μονομάχοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στις 22 Μαΐου.

Έχοντας το υπέρ του 1-0 από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαφυλάξει περισσότερο τα νώτα του. Η ΑΕΚ από την πλευρά της αναζήτησε ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο «δικέφαλος του Βορρά» απείλησε πρώτος, έχασε πέναλτι ενώ ζήτησε ένα ακόμα, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που προηγήθηκαν.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο, δεν διαχειρίστηκε το προβάδισμά της. Έτσι, ο Κρμέντσικ έκανε το 1-1 που κι αυτό αρκούσε στον ΠΑΟΚ για να προκριθεί, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοφιτς είδε τον Τσιτώντα μακριά από την εστία του στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, τον «κρέμασε» με ένα μαγικό πλασέ και «σφράγισε» την πρόκριση μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Το «φιλμ» του ημιτελικού

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες. Την παράσταση έκλεψε η εναέρια σύγκρουση Τσιντώτα - Ουάρντα κι ο τραυματισμός του πορτιέρο της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Σφιντέρσκι, όμως, ο Πολωνός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στο ματς. Ο Σφιντέρσκι κέρδισε πέναλτι από τον Βασιλαντωνόπουλο, αλλά ο Βιεϊρίνια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε νέο πέναλτι για χέρι μετά από σέντρα του Ουάρντα, όμως, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και μετά από μια στημένη φάση, κατάφερε να προηγηθεί με τον Κώστα Γαλανόπουλο.

Το γκολ της Ένωσης... άναψε τα αίματα στην Τούμπα και επικράτησε ένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να... ξύπνησε μετά το περιστατικό και βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Κρμέντσικ με ένα εξαιρετικό αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, μια «ζωγραφιά» του Αντρίγια Ζίβκοφιτς έκανε το 2-1 και «κλείδωσε» οριστικά την πρόκριση για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Μετά τον αγώνα, πάντως, το κλίμα μεταξύ των δυο ομάδων ήταν εξαιρετικό. Ενδεικτική η αγκαλιά των δυο τερματοφυλάκων.

Επίσης, ξεχωριστή ήταν η κίνηση του προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, να συχαρεί έναν-έναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την πρόκριση.

Το φινάλε, βέβαια, βρήκε τους Θεσσαλονικείς ένα «κουβάρι» στο κεντρο του γηπέδου να πανηγυρίζουν την παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλληνας νεκρός στην Ινδία από Covid – Πέθανε στο ξενοδοχείο