ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου: Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ με ήρωα τον Κρμέντσικ στο 90'! (video+photos)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ Τελικός Κυπέλλου

Τελικός Κυπέλλου: Ο ΠΑΟΚ με ήρωα τον Μίκαελ Κρμέντσικ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι ο διοργάνωση του! Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, καθώς μετά το περσινό... διάλειμμα ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσέχο επιθετικό.

Όπως συνέβη στα ημιτελικά με την ΑΕΚ, όταν μπήκε ως αλλαγή κι έκανε το 1-1, έτσι και στον τελικό του ΟΑΚΑ, ήρθε από τον πάγκο στο 81ο λεπτό και στην τρίτη και... φαρμακερή ευκαιρία που είχε έκανε το 2-1 στο 90ο λεπτό.

Η κούπα, λοιπόν, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει για όγδοη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας, σε έναν τελικό που είχε τα πάντα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο τελικός ξεκίνησε, έχοντας πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να πιέσουν ψηλά, προσπαθώντας να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Στο 13ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπρούμα, σε μια αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων», βρέθηκε τετ-α-τετ, πλάγια αριστερά, με τον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε με το σώμα το σουτ του.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο και κυκλοφορώντας την μπάλα, έψαξε να βρει διαδρόμους προς την εστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να κλείσει τους κενούς χώρους, ώστε να μην απειληθεί. Στο 25ο λεπτό, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποχώρησε με πρόβλημα με τον Ρέαμπτσουκ να παίρνει τη θέση του και στην επόμενη φάση ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.

Ο Σφιντέρσκι νίκησε στον αέρα τον Σεμέδο, αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα. Οι παίκτες του Γκαρσία έδειχναν σταδιακά να ανταποκρίνονται καλύτερα στο πλάνο του προπονητή τους και τελικά βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το 1-0. Αυτό έγινε από την άσπρη βούλα...

Ο Εμβιλά πήγε να διώξει την μπάλα μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Σβαμπ πρόλαβε να την «τσιμπήσει», με αποτέλεσμα ο Γάλλος των «ερυθρόλευκων» να τον ανατρέψει. Ο Μακέλι καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια στο 26ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, ωστόσο η εικόνα του ματς άλλαξε μετά την ανάπαυλα και την αλλαγή του Μαρτίνς, ο οποίος έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του Μπρούμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο πρώτο πεντάλεπτο έκλεισαν τους αντιπάλους τους στην περιοχή, με αποτέλεσμα να βρουν νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό, ο Εμβιλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο οποίος παραλίγο να δώσει ασίστ και στο 56', αλλά ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Μασούρα.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει από τη μια περιοχή στην άλλη, με τον Ολυμπιακό, ελέω Φορτούνη, να δημιουργεί με μεγαλύτερη ευκολία ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Στη συνέχεια, βέβαια, ο ρυθμός έπεσε με τους τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν την κατοχή και τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε στο 81ο λεπτό τον Μίκαελ Κρμέντσικ στη θέση του Κάρολ Σβιντέρσκι, κίνηση που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα. Ο Τσέχος επιθετικός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στην τρίτη και... φαρμακερή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα στο 90ο λεπτό και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Αουγκούστο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπασταθόπουλος (25΄λ.τρ. Ρέαμπτσουκ), Σεμέδο, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά (90΄+1΄ Βαλμπουενά), Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (46΄ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Μασούρας (86΄ Χασάν)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπάμπα (90+5΄ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (80΄ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (80΄ Κρμέντσικ)