ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League – Μάντσεστερ Σίτι: Αποθέωση, συγκίνηση και ρεκόρ για τον Αγκουέρο (videos+photos)

Σέρχιο Αγκουέρο

Premier League: Ο αγώνας της Μάντσεστερ Σίτι με αντίπαλο την Έβερτον, όπως ήταν φυσικό ήταν αφιερωμένος στον Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο Αργεντινός «σταρ» μετά από μια δεκαετία στους «πολίτες» αποχωρεί για την Μπαρτσελόνα, με τα μέλη αλλά και τον κόσμο του συλλόγου του Μάντσεστερ να τον αποθεώνουν.

Το «pasillo» πριν από την έναρξη του αγώνα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των όμορφων στιγμών, αλλά και της συγκινητικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο Etihad. Άλλωστε, ο Αγκουέρο είναι ίσως η πιο θρυλική μορφή στη σύγχρονη ιστορία της Σίτι, ενώ σε αυτόν ανήκει και το πιο εμβληματικό γκολ. Εκείνο, τον Μάιο του 2012 κόντρα στην ΚΠΡ, με το οποίο η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια, από την πλευρά του κι ο 32άχρονος επιθετικός φρόντισε να αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο την Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, σκόραρε δύο τέρματα στο τελικό 5-0 κι είπε «αντίο» με ένα μοναδικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έφτασε τα 184 γκολ στο πρωτάθλημα κι έγινε ο παίκτης που έχει τα περισσότερα με τη φανέλα μιας ομάδας, ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος σκόραρε 183 με τη συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε κι η απονομή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Απαιτούμε την απελευθέρωση των επιβατών – Αρκετά με τη Λευκορωσία