ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Έρευνα για ρατσιστικά συνθήματα - Έκαναν ήχους μαϊμούδων Ούγγροι οπαδοί

Euro 2020

Euro 2020: Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη συμπεριφορά των Ούγγρων οπαδών στα ματς κόντρα στην Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Στην Puskas Arena τα ματς διεξάγονται με 100% πληρότητα θεατών, ωστόσο μαζί με τον κόσμο επέστρεψε και μια μερίδα οπαδών που προσβάλουν τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την «telegraaf», στο ματς με τη Γαλλία, οι Ούγγροι έκαναν ήχους μαϊμούδων κάθε φορά που ο Κιλιάν Εμπαπέ ακουμπούσε την μπάλα, ενώ έλεγαν φυλετικά συνθήματα προς τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είναι αλγερινής καταγωγής.

Η σχετική ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Σύμφωνα με το άρθρο 31 (4) του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία σχετικά με πιθανή πειθαρχική παράβαση στο Puskas Arena, στη Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 στο ματς ανάμεσα την Ουγγαρία και την Πορτογαλία στι1 15 Ιουνίου 2021 και σε αυτό ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Γαλλία, στις 19 Ιουνίου 2021».

Από τη μεριά της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας, σχολίασε: «Δείχνουμε τον μέγιστο σεβασμό σε όλους, στους συμπαίκτες, στους αντιπάλους, τους οπαδούς και οποιονδήποτε. Το ποδόσφαιρο μπόρεσε να είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο ακριβώς επειδή ανήκει σε όλους.

Η ομοσπονδίας μας μάχεται απέναντι σε κάθε μορφή μίσους και διάκρισης εδώ και χρόνια, μέσω της εκστρατείας “Hate is not ok”. Η σημαία για την οποία γίνεται λόγος αφαιρέθηκε από το στάδιο μόλις έγινε αντιληπτή
».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η δικηγόρος της «ψυχολόγου» στο Newsbomb.gr - «Είναι δολοφόνος εκ πεποιθήσεως ο πιλότος»