ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα από τη νέα σεζόν!

Ισπανία: Ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα από τη νέα σεζόν!
AP Photo

Με γεμάτες εξέδρες θα αρχίσει η νέα χρονιά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Ισπανίας.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Καρολίνα Ντάριας, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη με επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν θα αρχίσουν με 100% πληρότητα.

Οι ομάδες της La Liga έχουν υποστεί σοβαρότατο οικονομικό πλήγμα, καθώς υποχρεώθηκαν να κρατήσουν κλειστά τα γήπεδά τους από τον Ιούνιο του 2020 (όταν επανεκκίνησε το πρωτάθλημα μετά από τρίμηνη διακοπή λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας) και για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ισχυρότεροι σύλλογοι, οι οποίοι απώλεσαν ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων τους, όχι μόνο από τα εισιτήρια αλλά και από τις παράπλευρες δραστηριότητες (καταστήματα, χώροι εστίασης, μουσεία), ενώ αντίθετα για τους «μικρομεσαίους» η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, αφού το βασικό κομμάτι των εσόδων τους προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: «Θα μιλήσω με πράξεις» έγραφε τον Απρίλιο ο ιερομόναχος