ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ισπανία από «ατσάλι»! 5-3 την Κροατία σε ποδοσφαιρική ραψωδία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Ισπανία νίκησε στην παράταση 5-3 (3-3κ.α.) την Κροατία στο ματς της διοργάνωσης, αν όχι της χρονιάς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι «φούριας ρόχας» έδειξαν χαρακτήρα που θύμισε την εξαιρετική ομάδα των περασμένων ετών και ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους «8» στην ποδοσφαιρική ραψωδία της Κοπεγχάγης.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ξεπέρασε το σοκ του απίστευτου αυτογκόλ που έβαλε, κυριάρχησε και προηγήθηκε 3-1 στο 77ο λεπτό! Οι απίστευτοι Κροάτες, όμως, επέστρεψαν κι έστειλαν το ματς στην παράταση, εκεί όπου παραλίγο να πετύχουν και την ολική ανατροπή. Δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν, κάτι που έκαναν οι Ισπανοί και βγήκαν θριαμβευτές από ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία.

Άλλωστε, τα οκτώ γκολ που μπήκαν συνθέτουν το δεύτερο «πλουσιότερο» σε τέρματα παιχνίδι σε τελική φάση πίσω από το Γαλλία-Γιουγκοσλαβία 4-5 στο πρώτο Euro, το 1960.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ισπανία πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, με την Κροατία να δείχνει διάθεση να την περιμένει και να χτυπήσει στην κόντρα. Οι «φούριας ρόχας» με την εικόνα τους έδειχναν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν το σκορ, ωστόσο το απίστευτο αυτογκόλ του Πέδρι (το ένατο στη διοργάνωση!) άλλαξε την εικόνα του ματς. Μετά το 1-0 υπέρ της, η ομάδα του Ντάλιτς πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έχασε ορισμένες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Σταδιακά, όμως, οι Ισπανοί βρήκαν τον εαυτό τους, έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σαράμπια στο 38ο λεπτό. Με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους, πάντως, θα έπρεπε να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια, καθώς είχαν 10 ευκαιρίες, επίδοση που είναι η καλύτερη τους σε μεγάλη διοργάνωση από το 1980.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε τελικά αυτό που άξιζε στην πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Αθπιλικουέτα να σκοράρει με κεφαλιά σαν επιθετικός στο 57ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, συνέχισε να έχει την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο του ματς, ωστόσο στο 67' λίγο έλειψε να πάθουν νέο σοκ! Οι Κροάτες στην πρώτη καλή στιγμή τους στο δεύτερο μέρος «άγγιξαν» το 2-2 με τον Γκβάρντιολ, ο οποίος έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σιμόν έκανε δύσκολη επέμβαση με το χέρι.

Οι «φούριας ρόχας», όμως, ήταν σαφώς ανώτεροι και τελικά βρήκαν και τρίτο τέρμα στο 77ο λεπτό, με τον Φεράν Τόρες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του Άλμπα κι έκανε το 3-1. Κάπου εκεί όλα έδειχναν ότι είχαν «καθαρίσει» το ματς, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τους Κροάτες!

Η «Χρβάτσκα» μείωσε με τον Όρσίτς στο 85ο λεπτό, ξαναμπαίνοντας στο ματς και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο σκόρερ έγινε δημιουργός, έκανε τη σέντρα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας κι ο Πάσαλιτς ισοφάρισε με κεφαλιά σε 3-3! Μάλιστα, με... φόρα από την εντυπωσιακή ανατροπή της, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στην παράταση με τους Όρσιτς και Κράμαριτς.

Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Κροάτες το έκαναν οι Ισπανοί, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες των αντιπάλων τους στη δεξιά πλευρά της άμυνας και πέτυχαν δύο τέρματα. Αρχικά, ο Μοράτα έκανε το 4-3 στο 100' και τρία λεπτά αργότερα Οϊαρθάμπαλ πέτυχε και πέμπτο γκολ για τους «φούριας ρόχας». Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης, ο Μπούντιμιρ έχασε τρομερή ευκαιρία για να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, ενώ στο 120' ο Όλμο είχε δοκάρι!

Τα γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Με ποιο σκεπτικό αποφάσισε η εισαγγελία ανηλίκων για την επιμέλεια της Λυδίας