Euro 2020: Το παραμύθι συνεχίζεται! - Στα ημιτελικά η Δανία που ζει μέρες... 1992! (videos)

Βαγγέλης Πάτας

Euro 2020: Η Δανία νίκησε 2-1 την Τσεχία στη μάχη των αουτσάιντερ και πήρε την πρόκριση για τους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μέρες... 1992 ζουν οι Δανοί, οι οποίοι βλέπουν την εθνική ομάδα τους να ξεπερνάει το σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν και να πραγματοποιεί μια ονειρική πορεία στο Euro.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας τα 11 στη διοργάνωση, τα περισσότερα από κάθε προηγούμενο τουρνουά.

Οι Τσέχοι βρήκαν γκολ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και ξαναμπήκαν στο ματς, ωστόσο η Δανία έδειξε χαρακτήρα και κράτησε το προβάδισμα της μέχρι το φινάλε. Ο Κάσπερ Χιούλμαντ βοήθησε με τις αλλαγές του, ώστε να συμβεί αυτό κόντρα σε μια ομάδα που απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν έφτασε ως τα προημιτελικά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Δανοί ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να βρουν γκολ. Η άμυνα της Τσεχίας έκανε το λάθος να αφήσει μόνο του τον Ντιλέινι, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Μάλιστα, λίγο αργότερα πλησίασαν και σε δεύτερο τέρμα σε αντεπίθεση που έβγαλαν. Ο Ντάμσγκααρντ τσίμπησε την μπάλα πριν την έξοδο του Βάτσλικ, αλλά ο Κάλας πρόλαβε να διώξει στο 13ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι παίκτες του Σίλχαβι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους έδωσαν αρκετές στημένες φάσεις κοντά στην περιοχή. Δημιούργησαν τελικές κι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Χόλες, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σμάιχελ από τη μικρή περιοχή στο 22ο λεπτό. Η Δανία παραχώρησε γήπεδο στην αντίπαλο της και προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο γκολ μέσα από τις αντεπιθέσεις. Γενικότερα, διαχειρίστηκε εξαιρετικά την πίεση που δέχθηκε και στο 42ο λεπτό βρήκε αυτό που αναζητούσε, σε μια φάση που ξεκίνησε από πάσα του Κιάερ. Ο αρχηγός έδωσε στον Μέλε, ο οποίος με μια μαγική σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Ντόλμπεργκ για το 2-0!

Οι παίκτες του Σίλχαβι μην έχοντας περιθώρια μπήκαν δυνατά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και δημιούργησαν τέσσερις τελικές στα ισάριθμα πρώτα λεπτά, βρίσκοντας το γρήγορο γκολ που ήθελαν. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος, Σικ (πέμπτο γκολ σε πέντε ματς), ο οποίος με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1 στο 49'.

Η είσοδος των Κρμέντσικ και Γιάνκτο συνέβαλαν στο ενθουσιώδες ξεκίνημα των Τσέχων, οι οποίοι όμως μετά τη μείωση του σκορ δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν με την ίδια ευκολία τελικές. Από την άλλη, ο Χιούλμαντ «φρέσκαρε» την επίθεση του με την είσοδο του Πόουλσον, ο οποίος έκανε σε ορισμένες περιπτώσεις αισθητή την παρουσία του. Η Τσεχία δεν σταμάτησε να παλεύει μέχρι και το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η Δανία αμύνθηκε υποδειγματικά και πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση.

Τα γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα (5/7) - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved