ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Χαμός με το πέναλτι που κέρδισε η Αγγλία - Δεύτερη μπάλα και λέιζερ πριν την εκτέλεση

Euro 2020: Χαμός με το πέναλτι που κέρδισε η Αγγλία - Δεύτερη μπάλα και λέιζερ πριν την εκτέλεση

Euro 2020: Ακόμα και ο Μάικλ Όουεν παραδέχτηκε πως δεν ήταν πέναλτι, ενώ χρήστες στα social media «βράζουν»

Το Νησί «φλέγεται» τις τελευταίες μέρες μετά την πρόκριση των Άγγλων στον τελικό του Euro 2020.

Τα «τρία λιοντάρια» μετά από 55 χρόνια πέρασαν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης κερδίζοντας τη Δανία 2-1 στην παράταση και θα διεκδικήσουν το πρώτο τους Euro στην ιστορία τους κόντρα στην Ιταλία (11/7, 22:00).

Το γκολ του Κέιν στο 104ο λεπτό έδωσε τη νίκη - πρόκριση, όμως το πέναλτι που δόθηκε στον Στέρλινγκ, πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Άγγλος επιθετικός, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Αρχικά, τη στιγμή όπου ο Στέρλινγκ πήρε τη μπάλα στα δεξιά στον αγωνιστικό χώρο δίπλα ακριβώς από το σημείο που ξεκίνησε την κούρσα του, υπήρχε δεύτερη μπάλα.

Αυτό διέφυγε της προσοχής του διαιτητή Μάκελι και δεν διέκοψε τη φάση για να απομακρυνθεί η μπάλα.

Ο Στέρλινγκ ήταν κατηγορηματικός μετά τον αγώνα, τονίζοντας πως ο αντίπαλος του μάρκαρε αντικανονικά, όμως αυτό δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο. Στο διαδίκτυο γίνεται χαμός, με αναρτήσεις που κοροϊδεύουν τον Στέρλινγκ και την Αγγλία και τάσσονται υπέρ της Ιταλίας στον μεγάλο τελικό.

Το hashtag #Sterling έχει γίνει trend στο twitter, όπου εκεί υπάρχουν «διαμάντια». Πριν δείτε μερικά όμως αν πάμε στα σχόλια των ειδικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Αρσέν Βενγκέρ. Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε φάσεις σαν αυτή, δεν πήγε ο διαιτητής να δει το VAR».

Από την άλλη, ο Μάικ Όουεν, το άλλοτε παιδί θαύμα της εθνικής Αγγλίας, έκανε tweet γράφοντας: «Δεν είμαι σίγουρος πως ήταν πέναλτι, αλλά ποιος νοιάζεται».

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε στο ESPN τη φάση. Τόνισε πως το πέναλτι είναι συζητήσιμο και εκείνος δεν είναι σίγουρος αν θα το έδινε σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Βέβαια παραδέχθηκε ότι υπάρχει επαφή.

«Το πέναλτι είναι συζητήσιμο. Θα προτιμούσα να μην το έδινε και να το έβλεπε στο μόνιτορ. Δεν είμαι σίγουρος ότι εγώ θα το έδινα σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Από την στιγμή που υπάρχει επαφή δεν μπορεί να το πάρει πίσω. Υπάρχει επαφή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πέρα από το αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά και τη δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε και χρήση λέιζερ πάνω στον Κάσπερ Σμάιχελ. Μπορείς ο Δανός τερματοφύλακας να έπιασε το πέναλτι και στην επαναφορά να δέχθηκε το γκολ, όμως και πάλι ο διαιτητής δεν έκανε καμία παρατήρηση γι' αυτό το περιστατικό.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets από το hashtag #Sterling

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το 4ο κύμα της πανδημίας φρενάρει ανασχηματισμό και φέρνει εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ