ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Γιατί οι Άγγλοι τραγουδούν το «It’s coming home»;

It's coming home

Euro 2020: Το ακούμε ξανά και ξανά από τους Άγγλους οπαδούς. Ποιος ο λόγος που το τραγουδούν; 

Η Αγγλία «ξόρκισε την κατάρα» των αποκλεισμών στους τέσσερις προηγούμενους ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 1990 και 2018, Ευρωπαϊκά του 1968 και 1996) και για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια (1966) προκρίθηκε σε τελικό κορυφαίου τουρνουά.

Την Κυριακή (11/7, 22:00) τα «τρία λιοντάρια» θα παίξουν στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην εξίσου ισχυρή Ιταλία μέσα στο… σπίτι τους, καθώς ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Wembley».

Από το 1996 ακούμε τους Άγγλους οπαδούς να τραγουδούν στις μεγάλες διοργανώσεις το «It’s coming home» με τους περισσότερους να νομίζουν πως εννοούν το τρόπαιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Κάσπερ Σμάιχελ, με τον Δανό να απαντά στους δημοσιογράφους πριν τον ημιτελικό του Δανία - Αγγλία όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα:

«Έχει έρθει ποτέ… σπίτι; Έχει πάρει η Αγγλία Euro; Το 1966 ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο».

Οι οπαδοί της Αγγλίας με πανό «It's coming home»

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Το 1996 η Αγγλία φιλοξένησε το Euro και τότε βγήκε και το τραγούδι «It’s coming home». Όχι γιατί πήραν το τρόπαιο, αλλά γιατί ήρθε στη χώρα τους η διοργάνωση, μία από τις μεγαλύτερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το άθλημα που εκείνοι ανακάλυψαν.

ιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: «Πάγωσε» όλη η Ελλάδα - Η στιγμή της τραγωδίας και το μεγαλείο ψυχής των γονιών της 6χρονης