ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Συναγερμός στο «Ουέμπλεϊ» - Τέθηκε θέμα ασφαλείας σύμφωνα με ανακοίνωση του γηπέδου!

Euro 2020: Συναγερμός στο «Ουέμπλεϊ» - Τέθηκε θέμα ασφαλείας σύμφωνα με ανακοίνωση του γηπέδου!
AP Images

Euro 2020: Οι ιθύνοντες του γηπέδου του τελικού ανακοίνωσαν πως έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα περιστατικό ασφαλείας, σύμφωνα με το Sky Sports.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, υπήρξαν πάρα πολλοί οπαδοί που «έσπασαν» την πρώτη περίμετρο ασφαλείας έξω από το «Ουέμπλεϊ», περίπου μιάμιση ώρα πριν από τον τελικό του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί από αυτούς δεν είχαν καν εισιτήρια για τον αγώνα και προσπάθησαν να μπουκάρουν στο γήπεδο, γεγονός που απασχόλησε έντονα την ασφάλεια του γηπέδου τόσο για πιθανά επεισόδια όσο κυρίως και για υγειονομικούς λόγους καθώς ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες και πρωτόκολλα για να μπει κανείς στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τον τελικό, ενώ και η χωρητικότητα είναι περιορισμένη λόγω κορονοϊού.

Το Sky Sports μετέδωσε λίγο αργότερα πως «το στάδιο Wembley υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα περιστατικό που συνέβη στην εξωτερική περίμετρο ασφαλείας του σταδίου. Ένας εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις ασφαλείας με ανθρώπους χωρίς εισιτήρια να εισέρχονται στο γήπεδο».

Στα social media ήδη κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο με... αφιονισμένους Άγγλους οπαδούς να κάνουν «ντου» στους άνδρες της ασφάλειας για να περάσουν τα μέτρα και να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο...

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των security, ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν τις... ορδές των Άγγλων που από νωρίς είχαν δείξει τις διαθέσεις τους, μετατρέποντας το κέντρο του Λονδίνου σε σκουπιδότοπο...

Σύμφωνα με αρκετούς δημοσιογράφους που είναι ήδη στο Wembley, το γήπεδο έχει μπει σε καθεστώς lockdown έτσι ώστε να εντοπιστούν όσοι παραβίασαν τα μέτρα και μπήκαν μέσα χωρίς εισιτήρια.

Παράλληλα, η έφιππη αγγλική αστυνομία έχει κάνει την εμφάνισή της και προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του γηπέδου, προμηνύεται πολύ δύσκολο βράδυ καθώς θεωρούν ότι ανάλογες «επιδρομές» και προσπάθειες εισβολής στις κερκίδες είναι πιθανό να γίνονται όλο το βράδυ, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο χειμώνας και με τη «Δέλτα» θα είναι χειρότερος – Επείγει ο εμβολιασμός