ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Βραζιλία! 2-1 την Ισπανία – Φοβερή επίδοση ο Ντάνι Άλβες

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Βραζιλία νίκησε στην παράταση με 2-1 (1-1κ.α.) την Ισπανία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, καθώς είχε τα καταφέρει και στο Ρίο.

Ο Μάλκολμ ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τη «σελεσάο», ενώ καθοριστική ήταν κι η παρουσία του 38χρονου, Ντάνι Άλβες, ο οποίος έδωσε ασίστ για το πρώτο γκολ.

Οι Βραζιλιάνοι πανηγύρισαν μετάλλιο για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση, με τον έμπειρο μπακ της να γράφει ιστορία καθώς έφτασε στα 44 τρόπαια στη σπουδαία καριέρα του.

Η πρώτη σημαντική στιγμή του τελικού, σημειώθηκε στο 37ο λεπτό, όταν η Βραζιλία έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθει. Ο Ριτσάρλισον, εκτέλεσε απογοητευτικά το πέναλτι -που καταλόγισε ο διαιτητής του αγώνα Κρις Μπιθ σε έξοδο του Σιμόν- στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού τερματοφύλακα.

Η «σελεσάο», πάντως, πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Κούνια εκμεταλλεύθηκε άριστα την ασίστ του Ντάνι Αλβες και πλάσαρε τον Σιμόν.

Δεδομένης της κατάστασης, οι παίκτες της «ρόχα», ήταν «υποχρεωμένοι» ν' αντιδράσουν και μπήκαν αποφασισμένοι γι΄ αυτό, στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, ισοφάρισαν στην πρώτη αξιόλογη φάση της επανάληψης, όταν ο Σολέρ έκανε σέντρα και ο Οϊαρθάμπαλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάντος.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης, δεν επέτρεψε πολλές αξιόλογες φάσεις, ωστόσο αμφότερες οι ομάδες είχαν δοκάρι. Οι Βραζιλιάνοι με τον Ριτσάρλισον στο 52ο λεπτό κι οι Ισπανοί με τον Χιλ στο 88ο λεπτό. Δεν μπόρεσαν να σκοράρουν κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του επιπλέον χρόνου, δεν σημειώθηκε κάτι ουσιαστικό, ενώ το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο 109ο λεπτό. Μετά από κάθετη πάσα του Αντονι, ο Μάλκολμ βρέθηκε απέναντι στον Σιμόν από θέση μέσα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα, παρά την προσπάθεια του Ισπανού τερματοφύλακα, ο οποίος δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 45' Κούνια, 108' Μάλκολμ / 61' Οϊαρθάμπαλ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Αντρέ Ζαρντίνε): Σάντος, Αλβες, Νίνο, Ντιέγκο Κάρλος, Αράνια, Λουϊζ, Γκιμαράες, Κούνια (91` Μάλκολμ), Κλαουντίνιο (106` Ρεϊνιέρ), Ριτσάρλισον (113` Παουλίνιο), Αντονι (112` Μενίνο).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουϊς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Κουκουρέγια (91` Μιράντα), Τόρες, Οσκαρ Χιλ (91` Βαγέχο), Γκαρσία, Θουμπιμέντι (112` Μονκαγιόλα), Μερίνο (46` Σολέρ), Πέδρι, Οϊαρθάμπαλ (104` Μιρ), Ασένσιο (46` Μπράϊαν Χιλ), Ολμο.

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές λεπτό προς λεπτό