ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γαλλία: «Προσβολή για το ποδόσφαιρο» - Έρχονται «βαριές καμπάνες» για Νις και Μαρσέιγ! (videos)

Μαρσέιγ Νις

Γαλλία: Τα επεισόδια στην αναμέτρηση της Νις με τη Μαρσέιγ έχουν σοκάρει τους πάντες στη χώρα, με την Υπουργό Αθλητισμού να τονίζει ότι επιβάλλεται να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις.

Νύχτα ντροπής ήταν η χθεσινή για τη Ligue 1, λόγω των όσων συνέβησαν στον αγώνα της Νίκαιας, όπου οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κι ήρθαν στα χέρια με ποδοσφαιριστές!

Οι φίλοι των γηπεδούχων πετούσαν μπουκάλια στον Ντμίτρι Παγιέ, ο οποίος αντέδρασε ρίχνοντας τα πάλι στην εξέδρα, με αποτέλεσμα περίπου 100 οπαδοί να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να επικρατήσει πανικός!

Οι περισσότεροι παίκτες φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια, ενώ ορισμένοι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έμειναν και προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ντάντε, ενώ στο σημείο βρέθηκε κι ο πρόεδρος της Νις, Ζαν Πιερ Ριβέρ.

Ο αγώνας δεν τελείωσε ποτέ καθώς οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων αποφάσισαν να μην ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο, μολονότι η εντολή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας ήταν να ολοκληρωθεί το ματς.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν πλέον αντιμέτωπες στα αθλητικά δικαστήρια, με την Ροξάνα Μαρατσινεάνου να να χρησιμοποιεί «σκληρή» γλώσσα και να ζητάει να επιβληθούν «βαριές» τιμωρίες.

«Όσα έγιναν είναι προσβολή στο ποδόσφαιρο»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Υπουργός Αθλητισμού ανέφερε χαρακτηριστικά...

«Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή όσον αφορά στην άσκηση βίας απέναντι σε παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όσα έγιναν είναι προσβολή στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις

Παλεύω ενάντια στην εμφάνιση μίσους και σε κάθε έλλειψη πολιτισμού στα γήπεδα... Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (LFP) και οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι και να επιβάλλουν ποινές που υπαγορεύει η κοινή λογική και οι οποίες συμβαδίζουν με αυτά που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι απαράδεκτο οι οπαδοί να ρίχνουν αντικείμενα, να είναι βίαιοι, να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι σύλλογοι που φιλοξενούν αγώνες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών που βρίσκονται στο γήπεδο, όπως επίσης και για ό, τι συμβαίνει στις εξέδρες.

Αν κρίνουμε από την εισβολή στο γήπεδο και τη ρίψη μπουκαλιών προς κάθε κατεύθυνση που είχαν ως στόχο τους παίκτες, μπορούμε να πούμε ότι ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα γυάλινα μπουκάλια απαγορεύονται, υπάρχει ζήτημα ελέγχου».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Διατηρώ το δικαίωμα να ρίξω ποινές για αυτά που έγιναν αν και έχω δει πως ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσεης

Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της με ψυχραιμία και ότι θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων θα χαρακτηριστούν ως ένοχοι.

Αναμένω επίσης από τους αθλητικούς φορείς να λάβουν τις απαραίτητες πειθαρχικές κυρώσεις, που θα λειτουργήσουν ως παραδειγματισμός. Αγωνιστήκαμε για την επιστροφή του κοινού στα γήπεδα, ώστε οι αγώνες να μην γίνονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στα Βίλια: Καταστροφές σε σπίτια, υποψίες για εμπρησμούς