ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στην κανονικότητα: Η UEFA ανάβει «πράσινο» στη μετακίνηση οπαδών

Οπαδοί
AP Images

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο, η UEFA δείχνει έτοιμη να επιτρέψει ξανά τη μετακίνηση οπαδών στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις.

Αυτό γνωστοποίησε το Football Supporters Europe (FSE), μια αντιπροσωπευτική οργάνωση οπαδών που πραγματοποιεί τακτικές διαβουλεύσεις με τα ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Μέχρι τώρα η UEFA απαγόρευε την παρουσία οπαδών στα εκτός έδρας ματς των ομάδων τους στο Champions League, το Europa League και το Europa Conference League.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, η πίεση από τους συλλόγους είχε αυξηθεί και τον προηγούμενο μήνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ο Άγιαξ ζήτησαν από την UEFA να επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Η FSE, η οποία με ανακοίνωση της τον Αύγουστο είχε προτρέψει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να άρει τους περιορισμούς, επιβεβαίωσε ότι οι μετακινήσεις οπαδών θα επιτρέπονται από την ερχόμενη εβδομάδα όταν και θα ξεκινήσει η φάση των ομίλων του Champions League. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και στους αγώνες των εθνικών ομάδων.

«Η FSE μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων από την επόμενη εβδομάδα. Οι τοπικοί περιορισμοί μπορεί να εξακολουθούν να ισχύουν και οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να είναι απαραίτητες», ανέφερε σε tweet του ο οργανισμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου συνθέτη - Την Πέμπτη η κηδεία

Τρίτη δόση εμβολίου: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιες ομάδες του πληθυσμού αφορά

Κηδεία Mad Clip: Θλίψη, σπινιαρίσματα και εκατοντάδες θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» στον τράπερ