ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσίτα τα… γκάζια η Νάπολι! – Όλα τα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga και LaLiga

Τσίτα τα… γκάζια η Νάπολι! – Όλα τα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga και LaLiga
AP Images

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις της Κυριακής (26/9) από Premier League, Serie A, Bundesliga και LaLiga.  

Με ένα τρομερό ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο, η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στην Premier League και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, μετά το τραγικό ξεκίνημα που έκαναν στη σεζόν. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία τέρματα τους στα πρώτα 27 λεπτά κι οι «Spurs» χωρίς να το… καταλάβουν γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα τους.

Ο Ραούλ Χιμένες επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και με γκολ του έδωσε νίκη «ανάσα» στη Γουλβς! Οι «Λύκοι» έκαμψαν 1-0 την αντίσταση της Σαουθάμπτον και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, με τον Μεξικανό επιθετικό να σημειώνει το πρώτο του τέρμα, μετά τις 25 Οκτωβρίου 2020. Εκείνη την περίοδο ο Χιμένες είχε υποστεί έναν σοκαριστικό τραυματισμό στο κεφάλι που λίγο έλειψε να του στοιχήσει τη συνέχεια της καριέρας του.

Ιταλία (Serie A)

«Γαλάζιο» βάφτηκε το «derby della capitale», με τη Λάτσιο να κερδίζει 3-2 τη Ρόμα, σε ένα τρομερό ματς. Ο Μαουρίτσιο Σάρι αναδείχθηκε έτσι νικητής στην πρώτη μονομαχία του με τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τους «Λατσιάλι» να πλησιάζουν στον πόντο την «αιώνια» αντίπαλο τους.

Η Γιουβέντους χρειάστηκε να κοπιάσει πολύ για να κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Η «Μεγάλη Κυρία» έκαμψε την αντίσταση της Σαμπντόρια με 3-2, δεχόμενη γκολ για 20ο σερί ματς πρωταθλήματος. Το αρνητικό σερί της ιστορίας της είναι τα 21!

Επιστροφή στις νίκες για τη Φιορεντίνα, η οποία «απέδρασε» με 1-0 από την έδρα της Ουντινέζε, ενώ το πρώτο της «τρίποντο» πανηγύρισε η Σασουόλο μετά το 1-0 επί της «νεοφώτιστης» Σαλερνιτάνα. Η Έμπολι επικράτησε 4-2 της Μπολόνια.

Ισπανία (LaLiga)

Ο Άνσου Φάτι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από 10 μήνες κι έβαλε το… λιθαράκι του, ώστε η Μπαρτσελόνα να επικρατήσει 3-0 της Λεβάντε. Οι «μπλαουγκράνα» που είχαν τον τιμωρημένο Ρόναλντ Κούμαν στις κερκίδες έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκονται Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ράγιο Βαγιεκάνο! Αμφότερες συνέχισαν με νίκες, καθώς επικράτησαν των Έλτσε (1-0) και Κάντιθ (3-1), παραμένοντας στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Οι Βάσκοι «τρέχουν» αήττητο σερί έξι αγώνων (4-2-0), ενώ οι «νεοφώτιστοι» μετρούν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε ματς τους.

Σπουδαίο «διπλό» (3-2) για την Οσασούνα στην έδρα της Μαγιόρκα. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη στα τελευταία πέντε ματς.

Γερμανία (Bundesliga)

Στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, με την ισοπαλία να μην ικανοποιεί αμφότερες τις ομάδες. Οι γηπεδούχοι των Κώστα Σταφυλίδη (πέρασε ως αλλαγή στο 84’) και Βασίλη Λαμπρόπουλου (έμεινε στον πάγκο) ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά την ανάπαυλα. Μάλιστα, στο 55’ ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά την παρέμβαση του VAR (για χέρι).

Η Φράιμπουργκ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, επικράτησε 3-0 κι επέστρεψε στα «τρίποντα» μετά από δύο αγωνιστικές.

Οι αγώνες του Σαββάτου (25/9)

Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει στο +3 από τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφής, αλλά η Μπρέντφορντ έβαλε «φρένο» στα σχέδια της.

Οι «κόκκινοι» μολονότι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-1, είδαν τους «νεοφώτιστους» να σκοράρουν στο 82’ και να ισοφαρίζουν στο τελικό 3-3. Όπως μαρτυρά το αποτέλεσμα, ο αγώνας ήταν απολαυστικός για τους τηλεθεατές, όχι όμως και για τον Γιούργκεν Κλοπ που είδε την ομάδα του να «πετάει» δύο πολύτιμούς βαθμούς.

Την Μάντσεστερ Σίτι δεν την ξεγράφεις! Οι πρωταθλητές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και πήραν το ντέρμπι με την Τσέλσι. Οι «πολίτες» νίκησαν 1-0 στο Λονδίνο, σκορ που δεν αποτυπώνει την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στους «μπλε» που το μόνο που έκαναν ήταν να παίξουν μαζική άμυνα.

Την ίδια ώρα, η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ την… πάτησε από την Άστον Βίλα, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα (0-1). Ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Έβερτον νίκησε 2-0 τη Νόριτς των Χρήστου Τζόλη και Δημήτρη Γιαννούλη (αμφότεροι μπήκαν ως αλλαγή), η οποία παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, χωρίς να έχει πανηγυρίσει ούτε βαθμό μετά από έξι αγώνες. Από την άλλη τα «ζαχαρωτά» συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις και βλέπουν… ψηλά.

Η Γουέστ Χαμ νίκησε με ανατροπή 2-1 στην έδρα της Λιντς και παραμένει κοντά στην κορυφή, ενώ νέα απώλεια για τη Λέστερ, η οποία έμεινε στο 2-2 με την Μπέρνλι. Τέλος, από έναν βαθμό πήραν Γουότφορντ και Νιουκάστλ, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Ιταλία (Serie A)

Η Ίντερ άσκησε μεγάλη πίεση στην Αταλάντα, αλλά η τελευταία έμεινε όρθια στο Μιλάνο κι έφυγε με τον βαθμό, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με την πρωταθλήτρια Ιταλία να χάνει πέναλτι, ενώ στο τέλος χρειάστηκε το VAR για να αποφύγει την ήττα, καθώς δεν μέτρησε σωστά το γκολ του Πίκολι.

Με τον γιο του Πάολο Μαλντίνι, Ντάνιελ, να ανοίγει το σκορ, η Μίλαν δραπέτευσε από την έδρα της Σπέτσια με τη νίκη (2-1). Οι «ροσονέρι» είδαν τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε να ισοφαρίσει, αλλά με τέρμα του Ντίαζ πήραν το «τρίποντο», παραμένοντας αήττητοι στη Serie A.

Τρομερό ματς στη Γένοβα, όπου Τζένοα και Βερόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3! Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 2-0 ως το 72’ αλλά η ομάδα του Μπαλαρντίνι ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε 13 λεπτά. Δεν μπόρεσε, όμως, να πάρει το «τρίποντο», καθώς ο Κάλινιτς ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γερμανία (Bundesliga)

Η Γκλάντμπαχ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μάχη των… Μπορούσια, καθώς λύγισε 1-0 την Ντόρτμουντ και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Τα «πουλάρια» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 40’ με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε ο Νταχούντ).

Με… εκκωφαντικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Λειψία, η οποία «σκόρπισε» 6-0 τη Χέρτα! Την ίδια ώρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφερνε την 5η συνεχόμενη ισοπαλία της, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Κολωνία, ενώ η Μπάγερν Λεβερκούζεν λύγισε 1-0 την αξιόμαχη Μάιντς. Νίκη και για την Ουνιόν Βερολίνου, η οποία έκαμψε 1-0 την αντίσταση της Αρμίνια Μπίλεφελντ, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Μπάουμγκαρντλ.

Ισπανία (LaLiga)

Πρώτη εντός έδρας απώλεια για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 με τη Βιγιαρεάλ. Οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν «φλύαροι» αλλά και κουρασμένοι, με αποτέλεσμα να μείνουν μακριά από τον καλό εαυτό τους. Η «βασίλισσα» δεν μπόρεσε να φτάσει τις πέντε σερί νίκες και να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τη συμπολίτισσά της, Ατλέτικο.

Η Αλαβές δεν είχε βαθμό μέχρι το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά κόντρα στους πρωταθλητές… αναστήθηκε και τους έκανε «κηδεία». Οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο με γκολ από το 4ο λεπτό και παράλληλα έβαλαν «ζόρια» από την αρχή του πρωταθλήματος στην ομάδα του Σιμεόνε.

Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, η Βαλένθια κατάφερε να αποφύγει την εντός έδρας ήττα (1-1) από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, χάρη σε τέρμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ιστορικό ματς για τον Ινιάκι Ουίλιαμς των Βάσκων, ο οποίος έφτασε τα 202 συνεχόμενα ματς κι ισοφάρισε το ρεκόρ του Χουάν Αντόνιο Λαρανιάγκα.

Αγχώθηκε, αλλά στο φινάλε η Σεβίλλη πήρε μια «επαγγελματική» νίκη (2-0) κόντρα στην Εσπανιόλ και παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Premier League (6η αγωνιστική)

Σάββατο (25/9)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 0-1 (88' Χάουζ)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (53' Ζεσούς)


Γουότφορντ-Νιούκαστλ 1-1 (72’ Σαρ – 23’ Λόνγκσταφ)


Έβερτον-Νόριτς 2-0 (29’ πέν. Τάουνσεντ, 77’ Ντουκουρέ)


Λέστερ-Μπέρνλι 2-2 (37’, 85’ Βάρντι – 12’ αυτ. Βάρντι, 40’ Κορνέ)

Λιντς-Γουέστ Χαμ 1-2 (19’ Ραφίνια – 67’ αυτ. Φίρπο, 90’ Αντόνιο)

Μπρέντφορντ-Λίβερπουλ 3-3 (27΄ Πίνοκ, 63΄ Γιανελτ, 82΄ Βίσα - 31΄ Ζότα, 55΄ Σαλάχ, 67΄ Τζόουνς)

Κυριακή (26/9)

Σαουθάμπτον-Γουλβς 0-1 (61’ Χιμένες)

Άρσεναλ-Τότεναμ 3-0 (12' Ρόου, 27' Ομπαμεγιάνγκ, 34' Σάκα)


Δευτέρα (27/9)

Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Λίβερπουλ 14, Τσέλσι 13, Μάντσεστερ Γ. 13, Μάντσεστερ Σίτι 13, Έβερτον 13, Μπράιτον 12 (5αγ.), Γουέστ Χαμ 11, Άστον Βίλα 10, Άρσεναλ 9, Τότεναμ 9, Μπρέντφορντ 9, Γουότφορντ 7, Λέστερ 7, Γουλβς 6, Κρίσταλ Πάλας 5 (5αγ.), Σαουθάμπτον 4, Λιντς 3, Νιούκαστλ 3, Μπέρνλι 2, Νόριτς 0

Bundesliga (6η αγωνιστική)

Παρασκευή, 24/09

Γκρόιτερ Φιρτ-Μπάγερν Μονάχου 1-3 (88' Ίτεν - 10' Μίλερ, 31' Κίμιχ, 68' αυτ. Γκρίσμπεκ)


Σάββατο, 25/09

Λειψία-Χέρτα Βερολίνου 6-0 (15' Ενκουκού, 23' Πόουλσεν, 45'+3' Μουκιέλε, 60' Φόρσμπεργκ, 70' Ενκουκού, 77' Χαϊνταρά)


Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 1-1 (45'+6' Μπόρε – 14' Σκίρι)


Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μάιντς 1-0 (62’ Βιρτζ)


Ουνιόν Βερολίνου-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0 (88' Μπέχρενς)


Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 3-1 (45'+2' Κράμαριτς, 74' Μπαουμγκάρτνερ, 81' Καντεράμπεκ - 25' Μπακού)


Γκλάντμπαχ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-0 (37' Ζακαρία)


Κυριακή, 26/09

Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 0-0

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 3-0 (6’ Κούμπλερ, 25’ Χόλερ, 33’ πέν. Γκρίφο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 16, Βόλφσμπουργκ 13, Λεβερκούζεν 13, Ντόρτμουντ 12, Φράιμπουργκ 12, Μάιντς 10, Κολωνία 9, Ουνιόν Βερολίνου 9, Χοφενχάιμ 8, Λειψία 7, Γκλάντμπαχ 7, Χέρτα Βερολίνου 6, Άουγκσμπουργκ 5, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 5, Στουτγκάρδη 5, Αρμίνια Μπίλεφελντ 4, Μπόχουμ 4, Γκρόιτερ Φιρτ 1

Serie A (6η αγωνιστική)

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Σπέτσια-Μίλαν 1-2 (80' Βέρντερ - 48' Μαλντίνι, 86' Ντίαζ)

Ίντερ-Αταλάντα 2-2 (5' Λαουτάρο, 71' Τζέκο - 30' Μαλινόφσκι, 38' Τολόι)

Τζένοα-Βερόνα 3-3 (72΄πεν, 80΄ Κρισίτο, 85΄ Ντέστρο - 8΄ Σιμεόνε, 49΄πεν. Μπαράκ, 90΄+1 Κάλινιτς)


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 3-2 (10’ Ντιμπάλα, 43’ πεν. Μπονούτσι, 57’ Λοκατέλι-44’ Γιοσίντα, 83’ Καντρέβα)

Σασουόλο-Σαλερνιτάνα 1-0 (54' Μπεράρντι)


Έμπολι-Μπολόνια 4-2 (1' αυτ. Μπονιφάζι, 32' Πιναμόντι, 53' Μπαϊράμι, 90' Ρίτσι – 11' Μπάροου, 77' Αρναούτοβιτς)


Ουντινέζε-Φιορεντίνα 0-1 (16' πέν. Βλάχοβιτς)

Λάτσιο-Ρόμα 3-2 (10’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 19’ Πέδρο, 62’ Φελίπε Άντερσον – 41’ Ιμπάνιεθ, 69’ πέν. Βερετού)

Νάπολι-Κάλιαρι 2-0 (11’ Οσιμέν, 57’ πέν. Ινσίνιε)


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Βενέτσια-Τορίνο (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Νάπολι 18, Μίλαν 16, Ιντερ 14, Ρόμα 12, Φιορεντίνα 12, Αταλάντα 11, Λάτσιο 11, Έμπολι 9, Μπολόνια 8, Γιουβέντους 8, Τορίνο 7 (5αγ.), Ουντινέζε 7, Σασουόλο 7, Σαμπντόρια 5, Τζένοα 5, Βερόνα 5, Σπέτσια 4, Βενέτσια 3 (5αγ.), Κάλιαρι 2, Σαλερνιτάνα 1

LaLiga (7η αγωνιστική)

Σάββατο 25/9

Αλαβές-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (4' Λαγουάρδια)

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (92’ Ντε Σόουζα - 69’ Μαρτίνεθ)

Σεβίλλη-Εσπανιόλ 2-0 (13΄ Εν Νεσίρι, 87΄ Μιρ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-0

Κυριακή 26/9

Μαγιόρκα-Οσασούνα 2-3 (11’ Ροντρίγκεθ, 45’ Νίνιο – 9 Κοτέ, 58’ Πέρεθ, 88’ Χάβι Μαρτίνεθ)

Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 3-0 (6’ πεν. Ντεπάι, 14’ ντε Γιονγκ, 91’ Φάτι)

Ράγιο Βαγεκάνο-Κάντιθ 3-1 (9' Γκαρσία, 44' Φαλκάο, 87' Παλαθόν - 23' Χαρογιάν)

Σοσιεδάδ-Ελτσε 1-0 (81' Οϊαρθάμπαλ)

Μπέτις-Χετάφε 2-0 (14', 55' Γουίλιαν Χοσέ)

Δευτέρα 27/9

Θέλτα-Γρανάδα (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 17, Σοσιεδάδ 16, Σεβίλλη 14 (6αγ.), Ατλέτικο Μαδρίτης 14, Ράγιο Βαγιεκάνο 13, Μπαρτσελόνα 12 (6αγ.), Μπέτις 12, Βαλένθια 11, Οσασούνα 11, Αθλέτικ Μπιλμπάο 10, Μαγιόρκα 8, Βιγιαρεάλ 8 (6αγ.), Ελτσε 6, Εσπανιόλ 6, Κάντιθ 6, Λεβάντε 4, Θέλτα 4 (6αγ.), Γρανάδα 3 (6αγ.), Αλαβές 3 (6αγ.), Χετάφε 0

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.