ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από τα παλιά! - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga

Barcelona Μπαρτσελόνα
AP Images

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Premier LeagueSerie ABundesliga και LaLiga.

Η Γιουβέντους αρχίζει να θυμίζει την… παλιά καλή Γιουβέ του Μαξ Αλέγκι και πήρε άλλη μια σημαντική νίκη, την πέμπτη συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι «μπιανκονέρι» νίκησαν 1-0 τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, πλησιάζοντας τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε νωρίς και κράτησε το προβάδισμα της μέχρι το φινάλε, αναγκάζοντας την ομάδα της πρωτεύουσας να γνωρίσεί την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα της. Για να συμβούν όλα αυτά βέβαια χρειάστηκε κι η καθοριστική παρουσία του Σέζνι, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Βερετού.

Η Νάπολι ζορίστηκε κόντρα στην αξιόμαχη Τορίνο, αλλά ο Οσιμέν την «ξελάσπωσε» και πάλι, επιτρέποντας την να διατηρήσει το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Οι «παρτενοπέι» έβλεπαν την πρώτη απώλεια βαθμών να έρχεται, καθώς εκτός των άλλων έχασε και πέναλτι με τον Ινσίνιε στο 26ο λεπτό. Ο 22χρονος επιθετικός, όμως, με το πέμπτο του τέρμα στη σεζόν έδωσε τη νίκη (1-0) κι επέτρεψε στην ομάδα του να κάνει το «8 στα 8».

Η Αταλάντα θυμήθηκε τον καλό της εαυτό κι έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της Έμπολι με 4-1, την ώρα που η Μπολόνια έχασε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερη σερί νίκη. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς έφερε ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Ουντινέζε, μολονότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 50 λεπτά! Η Σασουόλο προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της Τζένοα, η οποία όμως επέστρεψε και πήρε τον βαθμό, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2.

Την πρώτη της νίκη στη Serie A πανηγύρισε η Κάλιαρι, η οποία επικράτησε 3-1 της Σαμπντόρια. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Σαρδηνίας ήταν ο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, ενώ η ομάδα της Γένοβας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντ’ Αβέρσα στις καθυστερήσεις.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Όπως στην περίπτωση της Γιουβέντους στην Ιταλία, έτσι κι η Μπαρτσελόνα θύμισε κάτι από την Μπάρτσα του πρόσφατου παρελθόντος και πήρε τη νίκη (3-1) κόντρα στη Βαλένθια. Οι «μπλαουγκράνα» δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό κόντρα στις «νυχτερίδες», αλλά έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν ένα «τρίποντο» ουσίας και ψυχολογίας μιας εβδομάδα πριν το clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Σεβίλλη νίκησε 1-0 τη Θέλτα και παρέμεινε σε τροχιά κορυφής! Η ομάδα της Ανδαλουσίας «υπέφερε» στο Βίγκο, θα μπορούσε να είχε δεχθεί πολλά γκολ, αλλά στο τέλος κατάφερε να δραπετεύσει με ένα σημαντικό «τρίποντο».

Φοβερή και τρομερή η φετινή Οσασούνα, πέρασε (2-1) κι από την έδρα της Βιγιαρεάλ, κάνοντας το «4 στα 4» στις εξόδους της από την Παμπλόνα. Παράλληλα, ανάγκασε το «κίτρινο υποβρύχιο» στην πρώτη του ήττα στη σεζόν.

Την εντυπωσιακή πορεία της συνέχισε η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία νίκησε 2-1 την Έλτσε και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στη LaLiga. Η ομάδα του Βαγιέκας, μάλιστα, πήρε το «τρίποντο» με ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στα χαρτιά ήταν ντέρμπι κορυφής, στην πραγματικότητα εξελίχθηκε σε ακόμη μια απόδειξη ότι η Μπαγερν Μονάχου δεν έχει αντίπαλο στη Γερμανία! Οι Βαυαροί πέρασαν με το «εκκωφαντικό» 5-1 από το Λεβερκούζεν, σημειώνοντας τέσσερα γκολ σε διάστημα εφτά λεπτών! Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, μετά το κάζο κόντρα στην Άιντραχτ, μπήκε φουριόζα στο πρώτο της ματς, έπειτα από τη διακοπή και πέτυχε όλα τα τέρματα στα πρώτα 37 λεπτά! Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τις 358 συμμετοχές στην Bundesliga κι έγινε ο δεύτερος ξένος στη λίστα με τις περισσότερες, πίσω από τον Κλαούντιο Πιζάρο.

Άουγκσμπουργκ και Αρμίνια Μπίλεφελντ ήρθαν ισόπαλες 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν… άρεσε σε καμία, καθώς τους κρατά στην επικίνδυνη ζώνη! Πιο αδικημένοι, πάντως, μπορούν να νιώθουν οι γηπεδούχοι, καθώς τους ακυρώθηκαν δύο γκολ για οφσάιντ κι είδαν τους αντιπάλους τους να ισοφαρίζουν από το… πουθενά. Οι φιλοξενούμενοι απέφυγαν την ήττα, αλλά παραμένουν δίχως νίκη στο πρωτάθλημα.

ΑΓΓΛΙΑ

Το πρώτο ματς της Νιουκάστλ υπό τη νέα διοίκηση δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι «καρακάξες» γνώρισαν εντός έδρας ήττα (2-3) από την Τότεναμ. Μολονότι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν τρία γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά καθώς ένας οπαδός που βρισκόταν στις κερκίδες του «St James' Park» κατέρρευσε και χρειάστηκε η χρήση απινιδωτή. Η Γουέστ Χαμ απέδρασε με τη νίκη (1-0) από την έδρα της Έβερτον, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να πληγώνει την άλλοτε ομάδα του.

Οι αγώνες του Σαββάτου (16/10)

Η Άιντραχτ γνώρισε την ήττα μέσα στη Φρανκφούρτη από τη Χέρτα Βερολίνου, λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους «αετούς» κι ήρθε από μια ομάδα που βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων, ενώ δέχθηκαν ελάχιστες φάσεις από την Άιντραχτ. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε και πέτυχε δύο γκολ, οδηγώντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη νίκη (3-1) στο ματς με τη Μάιντς. Ο Ντίνος Μαυροπάνος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κι η Στουτγκάρδη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα της Γκλάντμπαχ.

ΑΓΓΛΙΑ

Η Τσέλσι τα… χρειάστηκε, αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο για να λυγίσει την αξιόμαχη Μπρέντφορντ. Οι «μπλε» έφυγαν με το «τρίποντο» από γήπεδο των φιλοξενούμενων, χάρη στο τέρμα του Τσίλγουελ, αλλά και τις καθοριστικές επεμβάσεις του Μεντί. Οι «μέλισσες», άλλωστε, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο, καθώς πέρα από τις ευκαιρίες που έχασαν είχαν κι από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο με τον Εμπομό!

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση η Λέστερ πέτυχε εντυπωσιακή νίκη (4-2) κι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ανώτερη και μολονότι βρέθηκε να χάνει γύρισε το ματς και πήρε ένα σπουδαίο «τρίποντο», την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν κι άλλο έδαφος από την κορυφή.

Η Λίβερπουλ μετέτρεψε σε «εφιάλτη» στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Γουότφορντ. Οι «κόκκινη» πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και με τον Φιρμίνιο να κάνει χατ τρικ, πέρασε με το εμφατικό 5-0 από το Vicarage Road. Ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε αλλαγή στο 64ο λεπτό.

Τρομερό ανατροπή από τη Γουλβς, η οποία έχανε 2-0 μέχρι το 80ο λεπτό, αλλά νίκησε 3-2 στην έδρα της Άστον Βίλα, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Μπέρνλι, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα. Η Νόριτς, με τον Δημήτρη Γιαννούλη να παίζει σε όλο το ματς και τον Χρήστο Τζόλη να μένει στον πάγκο, ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Μπράιτον. Αυτό ήταν το 18ο συνεχόμενο παιχνίδι σε επίπεδο Premier League που τα «καναρίνια» δεν καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη.

ΙΤΑΛΙΑ

Σε ένα ντέρμπι που είχε ένταση, νεύρα αλλά και κλάματα, η Λάτσιο νίκησε 3-1 την Ίντερ και την ανάγκασε στην πρώτη της ήττα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν, αλλά η ομάδα της πρωτεύουσας πέτυχε την ανατροπή και πλήγωσε τον πρώην προπονητή της, Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ως αντίπαλος. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου οι «νερατζούρι» προηγούνται στο Olimpico αλλά φεύγουν χωρίς να πάρουν ούτε βαθμό (πέρσι είχαν ηττηθεί 2-1).

Η Μίλαν είναι εδώ και δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει το Scudetto! Οι «ροσονέρι» δεν… μάσησαν κόντρα στη Βερόνα, μολονότι εκείνη τους έριξε στα… σχοινιά! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ήταν αυτή που πήρε το «τρίποντο». Οι γηπεδούχοι έκαναν μεγάλη ανατροπή, σημειώνοντας τρία γκολ στο τελευταίο μισάωρο!

Η Σπέτσια του Δημήτρη Νικολάου βρέθηκε να χάνει από τη Σαλερνιτάνα, αλλά σημείωσε δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του ματς και πήρε τη νίκη με 2-1. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε βασικός.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η Σοσιεδάδ βρήκε γκολ στο 90ο λεπτό και νίκησε 1-0 τη Μαγιόρκα. Οι Βάσκοι παραμένουν έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη LaLiga.

Λεβάντε και Χετάφε είχαν αμφότερες νέο προπονητή στον πάγκο τους (τον Φρανσίσκο Περέιρα η πρώτη, τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες η δεύτερη), παρ’ όλα αυτά καμία δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, καθώς έμεινε στο 0-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο αγώνας της Παρασκευής (15/10)

Η Χόφενχαϊμ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον αγώνα με την Κολωνία. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους και πήραν το «τρίποντο» με το εμφατικό 5-0. Παράλληλα, πήραν και μια μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Premier League - 8η αγωνιστική

Σάββατο (16/10)

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 0-5 (9' Μανέ, 37', 52΄90+1' Φιρμίνο, 54' Σαλάχ)

Άστον Βίλα - Γουλβς 2-3 (48’ Ινγκς, 68’ ΜακΓκίν – 80’ Σάις, 85’ Κόαντι, 90’+5’ Ρούμπεν Νέβες)

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2 (31’ Τίλεμανς, 78’ Σογιουντσού, 83’ Βάρντι, 90’+1’ Ντάκα – 19’ Γκρίνγουντ, 82’ Ράσφορντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-0 (12’ Μπερνάρντο Σίλβα, 70’ Ντε Μπρόινε)

Νόριτς - Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον - Λιντς 1-0 (53’ Μπρόγια)

Μπρέντφορντ - Τσέλσι 0-1 (45' Τσίλγουελ)

Κυριακή (17/10)

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 0-1 (74' Ογκμπόνα)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-3 (2' Γουίλσον, 89' αυτ. Ντάιερ - 17' Εντομπελέ, 22' Κέιν, 45+4' Σον)

Δευτέρα (18/10)

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες): Τσέλσι 19, Λίβερπουλ 18, Μάντσεστερ Σίτι 17, Μπράιτον 15, Τότεναμ 15, Μάντσεστερ Γιουν. 14, Γουέστ Χαμ 14, Έβερτον 14, Μπρέντφορντ 12, Γουλβς 12, Λέστερ 11, Άστον Βίλα 10, Άρσεναλ 10 (7αγ.), Κρίσταλ Πάλας 7 (7αγ.), Σαουθάμπτον 7, Γουότφορντ 7, Λιντς 6, Μπέρνλι 3, Νιούκαστλ 3, Νόριτς 2

Serie A - 8η αγωνιστική

Σάββατο (16/10)

Σπέτσια - Σαλερνιτάνα 2-1 (51’ Στρέλετς, 76’ Κοβαλένκο – 39’ Σίμι)

Λάτσιο - Ίντερ 3-1 (67’ πέν. Ιμόμπιλε, 81’ Άντερσον, 90’+1’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς - 12’ πέν. Πέρισιτς)

Μίλαν - Βερόνα 3-2 (59’ Ζιρού, 76’ πέν. Κεσί, 78’ Γκίντερ – 7’ Καπράρι, 24’ πέν. Μπαράκ)

Κυριακή (17/10)

Κάλιαρι - Σαμπντόρια 3-1 (4', 90'+4' Ζοάο Πέδρο, 74' Κάσερες - 82' Θόρσμπι)

Έμπολι - Αταλάντα 1-4 (30’ Ντι Φραντσέσκο – 11’, 26’ Ίλιτσιτς, 49’ αυτ. Βίτι, 89’ Ζαπάτα)

Τζένοα - Σασουόλο 2-2 (27’ Ντέστρο, 89’ Βάσκεθ - 17’, 21’ Σκαμάκα)

Ουντινέζε - Μπολόνια 1-1 (89’ Μπέτο – 67’ Μπάροου)

Νάπολι - Τορίνο 1-0 (81' Οσιμέν)

Γιουβέντους - Ρόμα 1-0 (16’ Κεν)

Δευτέρα (18/10)

Βενέτσια - Φιορεντίνα (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες): Νάπολι 24, Μίλαν 22, Ιντερ 17, Ρόμα 15, Λάτσιο 14, Αταλάντα 14, Γιουβέντους 14, Φιορεντίνα 12 (7αγ.), Μπολόνια 12, Ουντινέζε 9, Έμπολι 9, Τορίνο 8, Βερόνα 8, Σασουόλο 8, Σπέτσια 7, Σαμπντόρια 6, Τζένοα 6, Κάλιαρι 6, Βενέτσια 5 (7αγ.), Σαλερνιτάνα 4

Bundesliga - 8η αγωνιστική

Παρασκευή (15/10)

Χόφενχαϊμ - Κολωνία 5-0 (31’, 49’ Μπέμπου, 51’ Μπάουμγκαρτνερ, 74’ Γκάιγκερ, 87’ Πος)

Σάββατο (16/10)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάιντς 3-1 (3' Ρόις, 54' πεν., 90'+4' Χάαλαντ - 87' Μπούρκαρντ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Χέρτα Βερολίνου 1-2 (78' πεν. Πασιένσια - 7' Ρίχτερ, 63' Έκελενκαμπ)

Ουνιόν Βερολίνου - Βόλφσμπουργκ 2-0 (49' Αβονίγι, 82' Μπέκερ)

Φράιμπουργκ - Λειψία 1-1 (63' Γεόνγκ - 32' πεν. Φόρσμπεργκ)

Γκρόιτερ Φιρτ - Μπόχουμ 0-1 (80' Λοσίγια)

Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη 1-1 (43' Χόφμαν - 15' Μαυροπάνος)

Κυριακή (17/10)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου 1-5 (55' Σικ - 4', 30' Λεβαντόβσκι, 34' Μίλερ, 35', 37' Γκνάμπρι)

Άουγκσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1 (19' Όξφορντ - 77' Λάουρσεν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 19, Ντόρτμουντ 18, Λεβερκούζεν 16, Φράιμπουργκ 16, Ουνιόν Βερολίνου 15, Βόλφσμπουργκ 13, Κολωνία 12, Λειψία 11, Χοφενχάιμ 11, Γκλάντμπαχ 11, Μάιντς 10, Στουτγκάρδη 9, Χέρτα Βερολίνου 9, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 8, Μπόχουμ 7, Άουγκσμπουργκ 6, Αρμίνια Μπίλεφελντ 5, Γκρόιτερ Φιρτ 1

LaLiga - 9η αγωνιστική

Σάββατο (16/10)

Λεβάντε - Χετάφε 0-0

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μαγιόρκα 1-0 (90' Λομπέτε)

Κυριακή (17/10)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Έλτσε 2-1 (26' Μάριο Ερνάντεθ, 65' Ντεκά - 14΄ Μπογέ)

Θέλτα - Σεβίλλη 0-1 (54' Ράφα Μιρ)

Βιγιαρεάλ - Οσασούνα 1-2 (55' Μορένο-26' Τόρο, 87' Άβιλα)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 3-1 (13' Φατί, 41' πεν. Ντεπάι, 85' Κουτίνιο - 5' Γκαγιά)

Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης Αναβλήθηκε

Ρεάλ Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο Αναβλήθηκε

Δευτέρα (18/10)

Αλαβές - Μπέτις (20:00)

Εσπανιόλ - Κάντιθ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες): Σοσιεδάδ 20, Ρεάλ Μαδρίτης 17 (8αγ.), Σεβίλλη 17 (8αγ.), Ατλέτικο Μαδρίτης 17 (8αγ.), Οσασούνα 17, Ράγιο Βαγεκάνο 16, Μπαρτσελόνα 15 (8αγ.), Αθλέτικ Μπιλμπάο 13 (8αγ.), Βαλένθια 12, Μπέτις 12 (8αγ.), Βιγιαρεάλ 11 (8αγ.), Μαγιόρκα 11, Εσπανιόλ 9 (8αγ.), Ελτσε 9, Κάντιθ 7 (8αγ.), Θέλτα 7, Γρανάδα 6 (8αγ.), Λεβάντε 5, Αλαβές 3 (7αγ.), Χετάφε 2

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Βαπτίστηκε η μικρή Λυδία στην Αλόννησο - Παρόντες οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Οι πρώτες εικόνες από το ατύχημα σε πίστα Motocross στα Γιαννιτσά: Δυο σοβαρά τραυματίες

Νέα κακοκαιρία μετά τον «Μπάλλο»: Τι ισχύει με το φαινόμενο «Λα Νίνια - Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί