ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασταμάτητη Μίλαν με ηγέτη Ζλάταν! - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga (vids)

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Zlatan Ibrahimovic
AP Images

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Premier LeagueSerie ABundesliga και LaLiga.

Η Μίλαν συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και βρίσκεται μαζί με τη Νάπολι στην κορυφή της Serie A.

Οι «ροσονέρι» νίκησαν 2-1 τη Ρόμα στο «Olimpico, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος απάντησε με τον δικό του τρόπο στους οπαδούς των «τζαλορόσι» που τον αποκαλούσαν «γύφτο». Μάλιστα, αυτό ήταν το 400ο του τέρμα σε επίπεδο πρωταθλημάτων, αλλά και το 11ο γκολ του κόντρα στην ομάδα της πρωτεύουσας! Καμία άλλη ομάδα δεν έχει δεχθεί τόσα από τον Σουηδό «σταρ».

Η Νάπολι πήρε (1-0) το τοπικό ντέρμπι με τη Σαλερνιτάνα. Οι «παρτενοπέι» είχαν τον έλεγχο και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, ωστόσο δυσκολεύτηκαν μέχρι να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής ομάδας του Σαλέρνο. Τελικά, σκόραραν με τον Ζιελίνσκι στο 61ο λεπτό κι απέδρασαν με το πολύτιμο «τρίποντο». Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν για τους γηπεδούχους ο Γρηγόρης Κάστανος και για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ο Καλιντού Κουλιμπαλί.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοακίν Κορέα, η Ίντερ πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Οι πρωταθλητές Ιταλίας, με τον Αργεντινό επιθετικό να σημειώνει δύο γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών, επικράτησαν 2-0 της Ουντινέζε και συνεχίζουν την προσπάθεια τους για να πλησιάσουν στην κορυφή.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς ήταν σε ακόμη ένα ματς εξαιρετικός και με χατ-τρικ, οδήγησε τη Φιορεντίνα στην επικράτηση (3-0) επί της Σπέτσια, η οποία παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Εκεί βρίσκεται κι η Τζένοα, η οποία δείχνει με τη σειρά της απογοητευτικό πρόσωπο, μένοντας στο 0-0 με τη μαχητική Βενέτσια. Θύμα έκπληξης έπεσε η Σασουόλο, η οποία μολονότι προηγήθηκε, είδε την Έμπολι να σημειώνει δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και να φεύγει με το «τρίποντο» (2-1) από το «Mapei»

ΑΓΓΛΙΑ

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Νόριτς, η οποία παραμένει δίχως νίκη και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ομάδα των Χρήστου Τζόλη και Δημήτρη Γιαννούλη γνώρισαν εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Λιντς, η οποία πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Ο Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Τζόλης μπήκε ως αλλαγή στο 69’ για τη Νόριτς, η οποία συμπλήρωσε 20 ματς χωρίς νίκη (0-2-18) στην Premier League.

Φοβερή και τρομερή η Γουέστ Χαμ έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της Άστον Βίλα, καθώς επικράτησε με 4-1, παραμένοντας σε τροχιά τετράδας. Παράλληλα, τα «σφυριά» ισοφάρισαν το καλύτερο σερί της ιστορίας τους με οκτώ εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα (6-2-0).

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 3-0 της Μπέτις και πέτυχε τον διπλό στόχο που είχε πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι «ροχιμπλάνκος» αφενός προσπέρασαν την ομάδα της Ανδαλουσίας στη βαθμολογία κι αφετέρου πλησίασαν στην πρώτη τριάδα. Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε ξανά δίχτυα μετά από οκτώ μήνες, καθώς η προηγούμενη φορά που είχε σκοράρει ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Με γκολ του Μουνιαΐν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αθλέτικ Μπιλμπάο σόκαρε τη Σοσιεδάδ, η οποία ήταν έτοιμη να πάρει μια ακόμη νίκη. Η πρωτοπόρος έμεινε τελικά στο 1-1 και δεν μπόρεσε να ξεφύγει στη βαθμολογία κι η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει ματς λιγότερο, θα έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μετά την πεντάρα επί της Μπάγερν στο Κύπελλο, η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και στην Bundesliga. Η Μπορούσια νίκησε 2-1 την Μπόχουμ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος έπαιξε σε όλο το ματς. Βαθμολογική «ανάσα» για την Άουγκσμπουργκ, καθώς επικράτησε 4-1 της Στουτγκάρδης, η οποία δεν είχε τον Ντίνο Μαυροπάνο. Ο Έλληνας αμυντικός είναι αμφίβολος και για τα δύο ματς που θα δώσει η Ελλάδα με Ισπανία και Κόσοβο.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Όλοι δουλεύουν για την Τσέλσι! Οι «μπλε» πέραν σπουδαία νίκη, την ώρα που Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι «γκέλαραν». Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο, καθώς αγωνιζόταν στην έδρα της Νιουκάστλ, ωστόσο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν 3-0! MVP ήταν ο δεξιός μπακ-χαφ, Ρις Τζέιμς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ! Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη (2-2) με την Μπράιτον στο Anfield, μολονότι προηγήθηκε με 2-0, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ήταν το σοκ για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία γνώρισε εντός έδρας ήττα (0-2) από την Κρίσταλ Πάλας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε… μπροστά στα δύσκολα κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο, αφήνοντας πίσω της την «πεντάρα» από τη Λίβερπουλ. Σε ένα ματς που ουσιαστικά κρινόταν το μέλλον του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο Πορτογάλος «σταρ» πέτυχε το πρώτο γκολ κι έδωσε την ασίστ στον Καβάνι για το 2-0, ενώ ο Ράσφορντ πέτυχε το τρίτο τέρμα των «κόκκινων διαβόλων».

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έδωσε η Άρσεναλ, η οποία έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Λέστερ. Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν 2-0, πετυχαίνοντας και τα δύο της τέρματα στο πρώτο 20λεπτο, ενώ από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ράμσντεϊλ, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» ως το φινάλε.

ΙΤΑΛΙΑ

Μετά τη Λάτσιο, ο Τζιοβάνι Σιμεόνε «πλήγωσε» και τη Γιουβέντους, οδηγώντας τη Βερόνα σε μια ακόμη μεγάλη εντός έδρας νίκη (2-1). Ο 26χρονος επιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων κόντρα στους απογοητευτικούς «μπιανκονέρι», οι οποίοι γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα τους (και συμπλήρωσαν τρία ματς χωρίς νίκη).

Τη μπουκιά μέσα από το στόμα της Λάτσιο πήρε η Αταλάντα, η οποία με γκολ στο 94ο λεπτό, ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Η ομάδα της Ρώμης βρέθηκε μια… ανάσα από το να φύγει με το «διπλό» από το Μπέργκαμο, αλλά αυτός που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Ντε Ρόουν.

Η Τορίνο έκανε εντυπωσιακό come back στα «τρίποντα», καθώς επικράτησε 3-0 της απογοητευτικής Σαμπντόρια. Η ομάδα της Γένοβας μετράει πλέον πέντε ήττες στα τελευταία εφτά ματς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Άιντραχτ τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Λειψία και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με ακόμη μια ήττα, αλλά στο τέλος κατάφερε να την αποφύγει. Με γκολ του Τούτα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και πήρε έναν βαθμό λίγες ημέρες πριν έρθει στην Ελλάδα για να παίξει με τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Το σοκ της πιο βαριάς ήττας στην ιστορία της στο Κύπελλο Γερμανίας άφησε πίσω η Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί ξεπέρασαν την «πεντάρα» από την Γκλάντμπαχ, με… πεντάρα επί της Ουνιόν, καθώς επικράτησαν 5-2 στο Βερολίνο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με δύο γκολ στα πρώτα 23 λεπτά έβαλε τις βάσεις για τους πρωταθλητές κόσμου. Στο κατόπι της μπάγερν βρίσκεται η Ντόρτμουντ, η οποία έμαθε να ζει δίχως τον Έρλινγκ Χάαλαντ κι επικράτησε 2-0 της Κολωνίας, παραμένοντας στο -1 από την κορυφή.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η εποχή Ρόναλτ Κούμαν τελείωσε, οι γκέλες όχι για την Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» έμειναν στο 1-1 με την Αλαβές στο Camp Nou, χάνοντας κι άλλο έδαφος από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο υπηρεσιακός τεχνικός, Σέρζι Μπαρχουάν δεν θα μπορούσε να αλλάξει και πολλά πράγματα κι η εικόνα της Μπαρτσα ήταν ξανά προβληματική κι ουσιαστικά τα περίμενε όλα από τον Μέμφις Ντεπάι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε (2-1) από την έδρα της Έλτσε κι επέστρεψε ξανά στην κορυφή της LaLiga. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μαδριλένους, ήταν Βινίσιους, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα. Ο Βραζιλιάνος συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις, μετρώντας 9 τέρματα και 3 ασίστ σε 14 αγώνες.

Στην πρώτη θέση μαζί με τις Ρεάλ και Σοσιεδάδ βρίσκεται η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε 2-0 της Οσασούνα, ενώ η Βαλένθια πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και πήρε δίκαια με 2-0 το τοπικό ντέρμπι με την απογοητευτική Βιγιαρεάλ.

Ο αγώνας της Παρασκευής

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η Χόφενχαϊμ, η οποία μετά την ήττα από την Μπάγερν, επικράτησε 2-0 της Χέρτα Βερολίνου. Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα ως το 36ο λεπτό, όταν είχαν πετύχει και τα δύο τους τέρματα. Από εκεί και πέρα, έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος, ενώ η ομάδα της πρωτεύουσας ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μπογιατά στο 76’.

Premier League - 10η αγωνιστική

Σάββατο (30/10)

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2 (5' Γκάμπριελ, 18' Σμιθ Ρόου)

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 0-1 (20’ Άνταμς)

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2 (4’ Χέντερσον, 24’ Μανέ – 41’ Μουέπου, 65’ Τροσάρ)

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (6’ Ζαχά, 88’ Γκάλαχερ)

Μπέρνλι - Μπρέντφορντ 3-1 (4’ Γουντ, 32’ Λόουτον, 36’ Κορνέ – 79’ Γκόντος)

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-3 (65’, 77’ Τζέιμς, 81’ πεν. Ζορζίνιο)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 (39' Κριστιάνο Ρονάλντο, 64' Καβάνι, 87' Ράσφορντ)

Κυριακή (31/10)

Νόριτς - Λιντς 1-2 (58' Ομομπαμιντέλε - 56' Ραφίνια, 60' Ροδρίγο)

Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ 1-4 (34' Γουότκινς - 7' Τζόνσον, 38' Ράις, 80' Φορνάλς, 84' Μπόουεν)


Δευτέρα (1/11)

Γουλβς - Έβερτον (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες): Τσέλσι 25, Λίβερπουλ 22, Μάντσεστερ Σίτι 20, Γουέστ Χαμ 20, Μάντσεστερ Γιουν. 17, Άρσεναλ 17, Μπράιτον 16, Τότεναμ 15, Έβερτον 14 (9αγ.), Λέστερ 14, Γουλβς 13 (9αγ.), Μπρέντφορντ 12, Κρίσταλ Πάλας 12, Σαουθάμπτον 11, Άστον Βίλα 10, Γουότφορντ 10, Λιντς 10, Μπέρνλι 7, Νιούκαστλ 4, Νόριτς 2

Serie A - 11η αγωνιστική

Σάββατο 30/10

Αταλάντα - Λάτσιο 2-2 (45+1' Σαπάτα, 90' +4' Ντε Ρόουν - 18' Πέδρο, 74' Ιμόμπιλε)

Βερόνα - Γιουβέντους 2-1 (11', 14' Σιμεόνε - 80' ΜακΚένι)

Τορίνο - Σαμπντόρια 3-0 (17' Πράετ, 52' Σίγκο, 93' Μπελότι)

Κυριακή 31/10

Ίντερ - Ουντινέζε 2-0 (60’, 68’ Κορέα)

Τζένοα - Βενέτσια 0-0

Σασουόλο - Έμπολι 1-2 (43’ αυτ. Τονέλι – 83’ πέν. Πιναμόντι, 90’+2’ Ζουρκόφσκι)

Φιορεντίνα - Σπέτσια 3-0 (45’ πέν., 62’, 74’ Βλάχοβιτς)

Σαλερνιτάνα - Νάπολι 0-1 (61' Ζιελίνσκι)

Ρόμα - Μίλαν 1-2 (90'+3' Ελ Σαράουι / 25’ Ιμπραΐμοβιτς, 57’ πέν. Κεσί)


Δευτέρα 1/11

Μπολόνια - Κάλιαρι (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες): Νάπολι 31, Μίλαν 31, Ίντερ 24, Ρόμα 19, Αταλάντα 19, Λάτσιο 18, Φιορεντίνα 18, Βερόνα 15, Γιουβέντους 15, Έμπολι 15, Τορίνο 14, Σασουόλο 14, Μπολόνια 12 (10αγ.), Ουντινέζε 11, Σαμπντόρια 9, Βενέτσια 9, Τζένοα 8, Σπέτσια 8, Σαλερνιτάνα 7, Κάλιαρι 6 (10αγ.)

Bundesliga - 10η αγωνιστική

Παρασκευή (29/10)

Χόφενχαϊμ - Χέρτα Βερολίνου 2-0 (19' Κράμαριτς, 36' Ρούντι)

Σάββατο (30/10)

Ντόρτμουντ - Κολωνία 2-0 (40’ Αζάρ, 63’ Τίγκες)

Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ 0-2 (48’ Ενμετσά, 51’ Άρνολντ)

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν Μονάχου 2-5 (43’ Γκίσελμαν, Ράιερσον - 15’ πέν., 23’ Λεβαντόφσκι, 34’ Σανέ, 60’ Κομάν, 79’ Μίλε)

Φράιμπουργκ - Γκρόιτερ Φιρτ 3-1 (20’ αυτ. Άστα, 39’ Χέφλερ, 79’ πέν. Γκρίφο – 74’ Λέγουελινγκ)

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Μάιντς 1-2 (42’ Λάουρσεν - 25’ Γιάε-Σουνγκ, 68’ Μπούρκαρντ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λειψία 1-1 (90+4' Τούτα - 35' Πόουλσεν)

Κυριακή (31/10)

Άουγκσμπουργκ - Στουτγκάρδη 4-1 (30’ Οξφορντ, 52’ Γκούβελεου, 72’ Νιντερλέχνερ, 81’ Φινμπόγκασον – 7’ Φέριχ)

Γκλάντμπαχ - Μπόχουμ 2-1 (12' Πλεά, 40' Χόφμαν - 86' Μπλουμ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 25, Ντόρτμουντ 24, Φράιμπουργκ 22, Λεβερκούζεν 17, Ουνιόν Βερολίνου 16, Μάιντς 16, Βόλφσμπουργκ 16, Λειψία 15, Χοφενχάιμ 14, Γκλάντμπαχ 14, Κολωνία 13, Χέρτα Βερολίνου 12, Στουτγκάρδη 10, Μπόχουμ 10, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 9, Άουγκσμπουργκ 9, Αρμίνια Μπίλεφελντ 5, Γκρόιτερ Φιρτ 1

LaLiga - 12η αγωνιστική

Σάββατο 30/10

Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (22’, 73’ Βινίσιους)

Σεβίλλη - Οσασούνα 2-0 (40’ Ντιέγκο Κάρλος, 60’ Οκάμπος)

Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 2-0 (43' Γκιγιαμόν, 77' πεν. Σολέρ)

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 1-1 (49' Ντεπάι - 52' Ριόχα)

Κυριακή 31/10

Κάντιθ - Μαγιόρκα 1-1 (90+3' Νεγρέδο - 29' Μπαμπά)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις 3-0 (26' Καράσκο, 63' αυτ. Πεσέλα, 80' Φέλιξ)

Χετάφε - Εσπανιόλ 2-1 (31', 56' Ουνάλ - 38' Γκόμες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (58' πεν. Ισάκ - 90'+2' Μουνιαΐν)

Δευτέρα 01/11

Ράγιο Βαγιεκάνο - Θέλτα (19:30)

Λεβάντε - Γρανάδα (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες): Σοσιεδάδ 25, Ρεάλ Μαδρίτης 24 (11αγ.), Σεβίλλη 24 (11αγ.), Ατλέτικο Μαδρίτης 22 (11αγ.), Μπέτις 21, Ράγιο Βαγιεκάνο 19 (11αγ.), Οσασούνα 19, Αθλέτικ Μπιλμπάο 18 (11αγ.), Μπαρτσελόνα 16 (11αγ.), Εσπανιόλ 14, Μαγιόρκα 14 (11αγ.), Βαλένθια 13, Βιγιαρεάλ 12 (11αγ.), Θέλτα 10 (11αγ.), Ελτσε 10, Αλαβές 10 (11αγ.), Κάντιθ 9, Γρανάδα 8 (10αγ.), Λεβάντε 6 (11αγ.), Χετάφε 3

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.