ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Ο Ρονάλντο κράτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρώτη – Τα highlights των αγώνων

Κριστιάνο Ρονάλντο
Το γκολ που έσωσε τη Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Αταλάντα.
AP Photo/Luca Bruno

Champions League: Με γκολ στο 91’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε βαθμό (2-2) στη Γιουνάιτεντ μέσα στην έδρα της Αταλάντα. Έπιασε πέναλτι του Λεβαντόφσκι ο Βλαχοδήμος αλλά η Μπενφίκα ηττήθηκε 5-2 από τη Μπάγερν. Μεγάλη νίκη της Γιουβέντους, σπουδαίο διπλό της Λιλ.

Σούπερ θέαμα και τεράστιες συγκινήσεις χάρισαν για ακόμα ένα βράδυ οι αναμετρήσεις του Champions League. Τεράστιος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο που με δυο προσωπικά τέρματα γλίτωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από ήττα στην έδρα της Αταλάντα.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε καταφέρει να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το γκολ που είχε πετύχει από το 12’ ο Ίλισιτς. Στο 56’ ο Ζαπάτα έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αταλάντα, όμως, ο CR7 δεν είχε πάει την τελευταία του λέξη. Με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και κράτησε στην κορυφή του ομίλου την αγγλική ομάδα.

Στην άλλη αναμέτρηση του 6ου ομίλου, η Βιγιαρεάλ νίκησε εύκολα 2-0 τη Γιούνγκ Μπόις και παρέμεινε ισόβαθμη της Γιουνάιτεντ στην πρώτη θέση. Άγγλοι και Ισπανοί έχουν από επτά βαθμούς, η Αταλάντα πέντε και οι Ελβετοί τρεις.

Στον πέμπτο όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 5-2 της Μπενφίκα σε μια χορταστική αναμέτρηση. Οι Βαυαροί είδαν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να χάνει πέναλτι, με τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδας, Οδυσσέα Βλαχοδήμο να αποκρούει την εκτέλεση του Πολωνού, αλλά τελικά να βρίσκει δίχτυα και να φτάνει σε νέα ρεκόρ. Έτσι, η γερμανική ομάδα συνέχισε με το απόλυτο των νικών στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου.

Η Μπαρτσελόνα εν μέσω βαθιάς κρίσης κατάφερε να κερδίσει έστω και δύσκολα τη Ντιναμό Κιέβου. Το 1-0 των Καταλανών στην Ουκρανία τους έδωσε το δεύτερο τρίποντο στη φετινή διοργάνωση. Έτσι, πίσω από τη Μπάγερν των 12 βαθμών, που έχει ήδη προκριθεί, είναι οι «μπλαουγκράνα» των 6, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Μπενφίκα με 4 και τελευταία η Ντιναμό Κιέβου με έναν βαθμό.

Σπουδαία νίκη πέτυχε για τον έβδομο όμιλο η Λιλ. Οι Γάλλοι κατάφεραν να επικρατήσουν 2-1 της Σεβίλλης στην Αναδαλουσία και να σκαρφαλώσουν έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Βόφλσμπουργκ.

Οι Γερμανοί κατάφεραν νωρίτερα να επικρατήσουν 2-1 στην έδρα τους της Σάλτσμπουργκ, με τους Αυστριακούς ωστόσο να παραμένουν στην κορυφή με επτά βαθμούς. Λιλ και Βόλφσμπουργκ έχουν από πέντε ενώ η Σεβίλλη είναι τελευταία με τρεις βαθμούς.

Στον 8ο όμιλο, στον αγώνα που έγινε νωρίτερα, η Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της Μάλμε στη Σουηδία και να παραμείνει φαβορί για την πρόκριση μαζί με την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Οι «μπιανκονέρι» ήταν καταιγιστικοί απέναντι στη Ζενίτ, καθώς επικράτησαν 4-2 στο Τορίνο. Έτσι, με το απόλυτο σε τέσσερις αναμετρήσεις η Γιουβέντους έφτασε στους 12 βαθμούς και έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση. Δεύτερη η Τσέλσι με εννέα, τρίτη η Ζενίτ με τρεις και τελευταία χωρίς βαθμό η σουηδική ομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μη εμβολιασμένους

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 21χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον ντελιβερά (vid)

Σε σοκ η οικογένεια της μαραθωνοδρόμου - Πριν δύο χρόνια πέθανε και το άλλο τους παιδί