ΕΛΛΑΔΑ

Σε σοκ η οικογένεια της μαραθωνοδρόμου - Πριν δύο χρόνια πέθανε και το άλλο τους παιδί

Σε σοκ η οικογένεια της μαραθωνοδρόμου - Πριν δύο χρόνια πέθανε και το άλλο τους παιδί
Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε έτσι ξαφνικά η 42χρονη αθλήτρια.
Facebook

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Κουφαλίων της Θεσσαλονίκης από τον άδικο χαμός της 42χρονης συντοπίτισσάς τους Δήμητρας Ιορδανίδου – Όλοι κάνουν λόγο για μια εξαιρετική κοπέλα και οικογένεια που για δεύτερη φορά δοκιμάζεται με τον πλέον τραγικό τρόπο αφού μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια έχασε και τα δύο της παιδιά

Δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να περιγράψουν την οδύνη και το σοκ των γονιών της 42χρονης Δήμητρας Ιορδανίδου, της μαραθωνοδρόμου που το πρωί της Τρίτης (2/11) έχασε τη ζωή της την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατο της. Όπως έγινε γνωστό η αθλήτρια παρασύρθηκε από φορτηγό στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να βγει τραγικό θάνατο.

«Μέσα σε δύο χρόνια έχασαν και τα δύο τους παιδια»

Το πιο τραγικό είναι ότι η 42χρονη είναι το δεύτερο του καθηγητή Χρήστου και της Κικής Ιορδανίδου, που «χάνεται» μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από 2 χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, η κα. Χρυσή Γκαλιπίδου πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κουφαλίων, τον Ιανουάριο του 2019, η οικογένεια έχασε τον πρωτότοκο γιο της Γιώργο, μετά από ασθένεια.

«Όλοι εδώ ήμαστε σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία που ζει αυτή η οικογένεια. Είμασταν οικογενειακοί φίλοι και μάλιστα ο πατέρας της Δήμητρας ήταν καθηγητής μου. Είναι υπέροχοι άνθρωποι και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο δύσκολο είναι αυτό το οποίο βιώνουν», αναφέρει στο Newsbomb.gr, η κα. Γκαλιπίδου.

Και προσθέτει: «η οικογένεια είχε μόνο αυτά τα δυο παιδιά τον Γιώργο που ζούσε στην Αγγλία και ήταν συμμαθητής μου και αγαπημένος μου φίλος και την Δήμητρα που ήταν τρία χρόνια μικρότερη. Η Δήμητρα ζούσε στην Θεσσαλονίκη όμως ερχόταν συχνά εδώ, όπου μένουν οι γονείς. Είχε πάθος με το ποδήλατο. Είναι τραγικό να συμβεί μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια να χάσεις και τα δυο σου παιδιά».

Η καριέρα στον αθλητισμό

Να σημειωθεί ότι η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Η 42χρονη αθλήτρια που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης.

Δείτε την gallery φωτογραφίες της Δήμητρας Ιορδανίδου:

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, η 42χρονη διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με το ποδήλατό της και τη στιγμή που ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει επί της Αγίου Δημητρίου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα το σώμα της να εγκλωβιστεί κάτω από το όχημα.

«Ήταν σοκαριστικό το θέαμα καθώς η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις μετά την παράσυρση», σημείωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ο οδηγός φορτηγού πήγε να στρίψει στα δεξιά του, δεν είδε την κοπέλα και την παρέσυρε.

Δείτε την gallery με φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας:

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival, για τον απεγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Πρωινές ώρες σήμερα (02-11-2021) στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 42χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού του ποδηλάτου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»