ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στους δρόμους της Νάπολη οι «πιστοί» του «Θεού» - «Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος»

Ντιέγκο Μαραντόνα Diego Maradona
Twitter: @ssbusta

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στους δρόμους της Νάπολη βγήκαν δεκάδες οπαδοί της Μπόκα για να τιμήσουν τον «Θεό της μπάλας».

Την Πέμπτη (25/11) συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή κι ο κόσμος του ποδοσφαίρου, φυσικά, δεν τον έχει ξεχάσει.

Ειδικά οι «πιστοί» του ανά τον κόσμο έχουν ήδη ξεκινήσει να τιμούν τη μνήμη του! Στη Νάπολη βρίσκονται δεκάδες οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης, όπου μεγαλούργησε ο «Pibe de Oro» και φωνάζουν συνθήματα.

Αύριο αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, με τους οπαδούς της Μπόκα να πηγαίνουν έξω από το γήπεδο της Νάπολι, το οποίο πλέον φέρει το όνομα του. Εκεί, φυσικά, θα βρίσκονται κι οι οπαδοί των «παρτενοπέι».

«Ήταν ένας ποιητής μέσα στο γήπεδο»

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον οποίο χαρακτήρισε ευαίσθητο άνθρωπο. «Γνώρισα τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε μια εκδήλωση το 2014. Θυμάμαι τα όσα έκανε ο Ντιέγκο για το “ Scholas Occurrentes ”, το ίδρυμα που προσέχει τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια σε όλο τον κόσμο. Μέσα στο γήπεδο ήταν ένας ποιητής, ένας πρωταθλητής που έδινε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο στην Αργεντινή όσο και στη Νάπολη. Ήταν επίσης ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Πού το πάει ο Ερντογάν;

Φοβερό! Η σωσίας της Έλενας Παπαρίζου που έγινε viral (photos+video)