ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Με ομοφωνία στον Υπουργό Υγείας – Η πρόταση των ομάδων στον Πλεύρη

Super League Θάνος Πλεύρης
Intime

Super League: Με κύριο άξονα το γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τους φιλάθλους που έχουν διαρκείας θα επιδιώξουν να συζητήσουν οι ομάδες με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι σύλλογοι της Super League στο έκτακτο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη (28/12) συμφώνησαν ότι… διαφωνούν με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, με τα τωρινά δεδομένα στα γήπεδα θα μπαίνουν το ανώτερο 1000 άτομα, κάτι που βρίσκει κάθενα αντίθετες τις ομάδες.

Αυτό που προέκυψε είναι η δημιουργία μια επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους Γιώργο Μποροβήλο, Κάτια Κοξένογλου κι εκπροσώπους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα αιτηθεί άμεσα να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Πλαφόν τα εισιτήρια διαρκείας, όχι το ποσοστό

Μολονότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές πλάνο που θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι της Super League στον Υπουργό, είναι δεδομένο ότι αυτό θα «πατάει» πάνω στα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς.

Η πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου των «κιτρινόμαυρων» αναφέρει ότι τουλάχιστον οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήρια διαρκείας να έχουν εξασφαλισμένη θέση στα γήπεδα. Ήτοι, αυτό να είναι το πλαφόν κι όχι το ποσοστό των φιλάθλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Αυτό που σαν ΑΕΚ πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει καταρχήν να δείξουμε απόλυτη ενσυναίσθηση της συνολικής κατάστασης με τον κορονοϊό, που είναι δυναμική και συνεχώς εξελίσσεται. Να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα που είναι εφικτό να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε και δεν είναι παράλογα μέσα στο συνολικό κοινωνικό πλαίσιο.

Με αυτό το σκεπτικό ως ΑΕΚ θεωρούμε ότι το πιο κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε την παρουσία στο γήπεδο όσων έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, ανεξαρτήτως ποσοστού. Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία σε όλους τους κατόχους διαρκείας, όσοι είναι αυτοί, να διασφαλίσουμε την είσοδο των κατόχων διαρκείας, που έχουν προπληρώσει την παρουσία τους σε όλους τους αγώνες της σεζόν.

Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι εμβολιασμένοι, κάτι που ισχύει από την αρχή της σεζόν. Γιατί και η κυβέρνηση, αλλά και εμείς -και ως κίνητρο το κάναμε- ζητήσαμε από τον κόσμο το καλοκαίρι να εμβολιαστεί και μπήκαμε έτσι σε έναν καθόλου ευχάριστο διαχωρισμό των φιλάθλων μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κάτι που κανείς μας δεν τον ήθελε και δεν ήταν διόλου ευχάριστος.

Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, να τους προασπίσουμε, να τους υπερασπιστούμε. Πρέπει αυτό να είναι ένα δικό μας πλαφόν απαράβατο. Το να έχουν στο γήπεδο δικαίωμα πρόσβασης οι εμβολιασμένοι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Ανεξαρτήτως αν αυτό το ποσοστό είναι το 50%, το 30 ή το 40, γιατί δεν είναι μετρήσιμο το μέγεθος σε κάθε γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ μας καλύπτει το 25-30%, στο Καραϊσκάκη, για παράδειγμα, δεν καλύπτει τα διαρκείας του Ολυμπιακού».

«Εξωφρενικά ηλίθιο το 10%» - Αδύνατος ο διαχωρισμός

Οι ομάδες κατέθεσαν κάποιες προτάσεις, όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός το 50% της χωρητικότητας ή το 30-40% του ΠΑΟΚ. Αναφέρθηκαν, όμως, περισσότερο ως παραδείγματα, καθώς όλες οι ομάδες και κυρίως οι τέσσερις «μεγάλες» κινήθηκαν γύρω από την πρόταση της ΑΕΚ. Ουσιαστικά, όλοι συμφώνησαν ότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τους κατόχους διαρκείας, με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο να αναφέρει ότι: «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι: «Είναι εξωφρενικά ηλίθιο αυτό το 10%, πρέπει να διεκδικήσουμε την ανατροπή του. Τουλάχιστον να μας ακούν πριν πάρουν αποφάσεις».

Εν κατακλείδι, αυτό που «μένει» από το σημερινό ΔΣ της Super League είναι ότι το πλάνο που θα έχει η λίγκα στη συνάντηση που θα ζητήσει με τον Θάνο Πλεύρη θα «πατάει» στην αδυναμία να υπάρξει διαχωρισμός στους κατόχους διαρκείας. Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, η Super League εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση...

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κλείνει τη μουσική, τι θα συζητήσει η επιτροπή

Κρούσματα σήμερα: Ρεκόρ με 21.657 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 60 θάνατοι σε 24 ώρες και 635 διασωληνωμένοι

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο είναι το δερματικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε - Τι έδειξε νέα μελέτη