ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη θα ζητήσουν οι ομάδες – «To 10% ισοδυναμεί με κλείσιμο»

Super League: Συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη θα ζητήσουν οι ομάδες – «To 10% ισοδυναμεί με κλείσιμο»

Super League: Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη θα ζητήσει επιτροπή της λίγκας για το θέμα της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που περιλαμβάνει τον περιορισμό στις εξέδρες στο 10% από τις 3 Ιανουαρίου, η Super League πραγματοποίησε έκτακτο ΔΣ την Τρίτη (28/12).

Σε αυτό αποφασίστηκε να αιτηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ομόφωνα οι ομάδες κι ειδικά οι τέσσερις «μεγάλοι» (βλ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στους κατόχους διαρκείας.

Μάλιστα, συστάθηκε και μια επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για να αιτηθεί τη συνάντηση με τον κ. Πλεύρη και να θέσει το ζήτημα του ανέφικτου του 10%. Σε αυτή είναι ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, η αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου κι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

«Να επιτραπεί η παρουσία των διαρκείας»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχε πάρει θέση για τα νέα μέτρα και το έπραξε στο ΔΣ της Super League, μέσω του Α’ Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της, Γιώργο Κοσμά.

Η πρόταση που έβαλε στο τραπέζι αναφέρει ότι να έχουν εξασφαλισμένοι θέση τουλάχιστον όλοι όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο διαρκείας. Κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους υπόλοιπους εκπροσώπους των ομάδων, με τον Γιώργο Μποροβήλο να αναφέρει ότι: «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Αυτό που σαν ΑΕΚ πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει καταρχήν να δείξουμε απόλυτη ενσυναίσθηση της συνολικής κατάστασης με τον κορονοϊό, που είναι δυναμική και συνεχώς εξελίσσεται. Να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα που είναι εφικτό να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε και δεν είναι παράλογα μέσα στο συνολικό κοινωνικό πλαίσιο.

Με αυτό το σκεπτικό ως ΑΕΚ θεωρούμε ότι το πιο κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε την παρουσία στο γήπεδο όσων έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, ανεξαρτήτως ποσοστού. Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία σε όλους τους κατόχους διαρκείας, όσοι είναι αυτοί, να διασφαλίσουμε την είσοδο των κατόχων διαρκείας, που έχουν προπληρώσει την παρουσία τους σε όλους τους αγώνες της σεζόν.

Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι εμβολιασμένοι, κάτι που ισχύει από την αρχή της σεζόν. Γιατί και η κυβέρνηση, αλλά και εμείς -και ως κίνητρο το κάναμε- ζητήσαμε από τον κόσμο το καλοκαίρι να εμβολιαστεί και μπήκαμε έτσι σε έναν καθόλου ευχάριστο διαχωρισμό των φιλάθλων μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κάτι που κανείς μας δεν τον ήθελε και δεν ήταν διόλου ευχάριστος.

Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, να τους προασπίσουμε, να τους υπερασπιστούμε. Πρέπει αυτό να είναι ένα δικό μας πλαφόν απαράβατο. Το να έχουν στο γήπεδο δικαίωμα πρόσβασης οι εμβολιασμένοι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Ανεξαρτήτως αν αυτό το ποσοστό είναι το 50%, το 30 ή το 40, γιατί δεν είναι μετρήσιμο το μέγεθος σε κάθε γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ μας καλύπτει το 25-30%, στο Καραϊσκάκη, για παράδειγμα, δεν καλύπτει τα διαρκείας του Ολυμπιακού».

Η ανακοίνωση της Super League

Η Super League, μετά το τέλος του ΔΣ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποίας αναφέρει...

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αναμένεται θλιβερό «μαύρο» ρεκόρ - Πάνω από 15.000 οι μολύνσεις

Έκτακτο επίδομα σε 630.000 δικαιούχους - Πότε θα το λάβουν - Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ - Ποια οχήματα αφορούν