ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πιο ακριβοί παίκτες του πλανήτη: Εμπαπέ από «χρυσάφι», Μέσι και Ρονάλντο στα… πολύ χαμηλά

Κιλιάν Εμπαπέ
AP Images

Ο Κιλιάν Εμπαπέ συνεχίζει να είναι από το 2018 ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία στο «χρηματιστήριο» του ποδοσφαίρου

Ο Γάλλος «σταρ» της Παρί Σεν Ζερμέν έχει εκτιμώμενη αξία 160.000.000 ευρώ κι ο μοναδικός που τον «απειλεί» είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ με 150.000.000.

Εμπαπέ και Χάαλαντ καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα που δημοσιεύει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfertmarkt. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν… τέσσερις παίκτες με αξία στα 100.000.000 ευρώ. Ο λόγος για τους Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μο Σαλάχ (Λίβερπουλ), Χάρι Κέιν (Τότεναμ) και Ρομέλου Λουκάκου (Τσέλσι).

Όσο για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται χαμηλά, κάτι βέβαια που έχει εξήγηση καθώς βρίσκονται στη «δύση» της καριέρας τους. Σίγουρα ακούγεται περίεργο όταν μιλάμε για τους δύο κορυφαίους, αλλά σε αυτή την περίπτωση τον… πρώτο λόγο έχουν άλλα πράγματα.

Ο Μέσι με αγοραστική αξία στα 60.000.000 ευρώ καταφέρνει να βρεθεί μέσα στην πρώτη 50άδα (βλ. 49ος), ενώ ο Ρονάλντο είναι εκτός των 100 κορυφαίων μετά από 15 χρόνια! Η εκτιμώμενη αξία του φτάνει τα 35.000.000 κι είναι στην 156η θέση, μαζί με πολλούς άλλους.

Στο Top-100, όπου βρίσκονται 114, λόγω… ισοβαθμιών στα ποσά, κυριαρχεί η Premier League, η οποία έχει 46 εκπροσώπους, ενώ ακολουθεί η LaLiga με 25 κι η Serie A με 18.

Δείτε στο gallery τους πιο ακριβούς παίκτες του πλανήτη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler: «Σφαγή» για τη Μυριέλλα, έξαλλος ο Βαλάντης - Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα ασυλία

Σχολεία: Την Τρίτη στις 14:00 η συνεδρίαση παρουσία Πλεύρη, Κεραμέως - Άμεσα οι ανακοινώσεις

Αλαλούμ με τα rapid test στο Σύστημα Εργάνη – Δέχεται μόνο τα μοριακά, στον «αέρα» οι εργαζόμενοι