ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τα rapid test στο Σύστημα Εργάνη – Δέχεται μόνο τα μοριακά, στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

rapid test Εργάνη
Ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία για δήλωση rapid test, τα οποία δεν αποδέχεται η «Εργάνη».
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απίθανο μπέρδεμα με τις δηλώσεις των θετικών τεστ εργαζομένων στο σύστημα Εργάνη, καθώς παρά τη διαβεβαίωσε ότι το rapid test «καλύπτει» τους εμβολιασμένους, αυτό δεν αναγνωρίζεται και απαιτείται μοριακός έλεγχος.

Στον «αέρα» είναι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τη διενέργεια rapid test. Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ για τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται μοριακό τεστ έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (pcr), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι. Μάλιστα, το παραπάνω επιβεβαίωσε σε επικοινωνία του με το Newsbomb.gr και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Κώστας Καββαθάς.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε πολλές επιχειρήσεις. Οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που είναι θετικοί, χρειάζονται και μοριακό τεστ. Το σύστημα δεν δέχεται τα rapid test», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα, όλος ο επιχειρηματικός κλάδος έχει μπει σε μια νέα δίνη προβλημάτων καθώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που νοσούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά σε όλες τις επιχειρήσεις. Δεν είναι λίγα τα καταστήματα και τα γραφεία που υπολειτουργούν λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ενώ ο κλάδος της εστίασης συνεχίζει να πληρώνει «βαρύ φόρο» στην πανδημία μετά τα τελευταία μέτρα.

Μοριακά τεστ: Πλαφόν στα 50 ευρώ, καμία αλλαγή στα rapid test - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Οι ανακοινώσεις για το πλαφόν 50 ευρώ στα μοριακά τεστ αναμένονται αύριο, ενώ όπως επισημαίνεται αλλαγές δεν θα υπάρξουν αναφορικά με τα rapid test.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης την Τρίτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την τιμή των PCR τεστ.

«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Mega.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης διασωληνωμένης με κορονοϊό

Οι Πακιστανοί ζητούν συγγνώμη και ακύρωση των προστίμων για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές» - Έτσι ξεφεύγει από τα rapid