ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA The Best: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Βραβεύθηκε για το ρεκόρ ο Ρονάλντο

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι Μπάγερν Μονάχου
FB: FIFA Football Awards

FIFA The Best: Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2021 στα βραβεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο «Λέβα» επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία τον νικητή της «Χρυσής Μπάλας», Λιονέλ Μέσι και τον Μο Σαλαχ, παίρνοντας το βραβείο «The Best»

Ο παίκτης της Μπαγερν Μονάχου ήταν εντυπωσιακός την περασμένη σεζόν και μεταξύ άλλων σημείωσε 43 γκολ στην Bundesliga, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες πήγε στην Αλεξία Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα.

Βραβεύθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρέλαβε από τη FIFA ένα ειδικό βραβείο, επειδή ξεπέρασε το ρεκόρ του Αλί Νταεϊ. Την περασμένη σεζόν, ο Πορτογάλος «σταρ» έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των εθνικών ομάδων.

«Πρώτα από όλα πρέπει να πω ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, ειδικά στην εθνική ομάδα. Τα τελευταία 20 χρόνια, δεν σκέφτηκα ποτέ αυτό το ρεκόρ, να σκοράρω 115, το ρεκόρ ήταν 109, σωστά; Έτσι, έξι παιχνίδια μπροστά, είμαι τόσο περήφανος για αυτό το ειδικό βραβείο από τη FIFA, έναν οργανισμό που σέβομαι πολύ. Φυσικά, πρέπει να πω ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου - και σύντομα θα γίνω ξανά πατέρας, τόσο πολύ περήφανος. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», δήλωσε ο «CR7».

Η κορυφαία ενδεκάδα με Λεναντόφσκι, Μέσι και Ρονάλντο

Η FIFA γνωστοποίησε επίσης την κορυφαία ενδεκάδα, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις επιθετικούς! Σε αυτή βρίσκονται (φυσικά) ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κι οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ «ηχηρή» απουσία είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Η καλύτερη ενδεκάδα στους άνδρες: Ντοναρούμα, Αλάμπα, Ντίαζ, Μπονούτσι, Ζορζίνιο, Καντέ, Ντε Μπρόινε, Ρονάλντο, Χάλαντ, Λεβαντόβσκι, Μέσι.

Η καλύτερη ενδεκάδα στις γυναίκες: Έντλερ, Μπρονζ, Ρέναρντ, Μπράιτ, Έρικσον, Μπανίνι, Λιόιντ, Μπνασέα, Μίντεμα, Μάρτα, Μόργκαν.

Το βραβείο «The Best» για τον καλύτερο προπονητή πήρε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος επικράτησε των Ρομπέρτο Μαντσίνι και Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Γερμανός τεχνικός οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League. Το αντίστοιχο βραβείο στο ποδόσφαιρο γυναικών πήρε η τεχνικός της Τσέλσι, Έμα Χέις.

Επίσης, το ιατρικό επιτελείο αλλά και τα μέλη της εθνικής ομάδας της Δανίας κέρδισαν πανάξια το βραβείο «Fair Play», για τις πρώτες βοήθειες που προσέφεραν στον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Έρικ Λαμέλα κατέκτησε το βραβείο «Φέραντς Πούσκας», για το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε με ραμπόνα στο ντέρμπι της Τότεναμ με την Άρσεναλ, ενώ ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας. Αντίστοιχα, στις γυναίκες κέρδισε η Κριστιάνε Έντλερ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πού θα εμφανίζεται στο taxisnet – Πώς γίνεται η διαδικασία αμφισβήτησης

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις 20 Ιανουαρίου

Survivor: Οργή για το χυδαίο σχόλιο του Βαλάντη στην Ευριδίκη - Ζητούν όλοι την αποχώρησή του