ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Κίνδυνος αποκλεισμού των ανεμβολίαστων παικτών – Στο ίδιο μονοπάτι κι η Euroleague

champions league
AP Images

Champions League: Η UEFA με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες των επιμέρους κρατών, όσον αφορά στους εμβολιασμούς.

Τι σημαίνει αυτό; Οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες που διεξάγονται σε χώρες που στα γήπεδα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

«Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής. Κάθε ομάδα θα πρέπει κατ' αρχήν να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας», ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Πηγές της UEFA τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να υπονομεύσει τους νόμους της κάθε χώρας για την προώθηση του εμβολιασμού των αθλητών. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος αγώνας να γίνει σε ουδέτερη έδρα, γι' αυτό τον λόγο.

Όπως αναφέρουν οι Times, η Τσέλσι θα έχει επαφή με την UEFA την επόμενη εβδομάδα για να μάθει τις πιθανές επιπτώσεις της συγκεκριμένης απόφασης. Να θυμίσουμε ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίζουν τη Λιλ και στον επαναληπτικό της Γαλλίας είναι πιθανό να μην έχουν τους ανεμβολίαστους παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16».

Η κυβέρνηση της χώρας έχει θεσπίσει την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους αθλητές, ενώ αντίστοιχα στην Ιταλία αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η είσοδος στη χώρας σε όσους δεν διαθέτουν το ενισχυμένο «πρασινο πισοποιητικό». Το Green Pass προβλέπει πλήρη εμβολιασμό ή ανάρρωση από τον κορονοϊό.

Στο ίδιο… μονοπάτι κι η Euroleague

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και στους αγώνες της Euroleague και το Eurocup. Οι παίκτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις χώρες που έχουν απαγορέψει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία, όπου τα ματς της Βιλερμπάν και της Μονακό θα διεξάγονται μόνο με εμβολιασμένους αθλητές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Κατέληξε βρέφος δύο μηνών

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Καιρός - Αρναούτογλου: Σασπένς τη Δευτέρα – Τα 2 σενάρια και η πιθανότητα για χιόνια στην Αττική