ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Ανοιχτοί λογαριασμοί σε Μαδρίτη και Λισαβόνα - Δείτε τα highlights

Champions League
AP Images

Champions League: Στον δεύτερο αγώνα θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, τόσο στο Ατλέτικο ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και στο ΜπενφίκαΆγιαξ.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκαν οι αποψινές αναμετρήσεις, με τις ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς, ενόψει των επαναληπτικών.

Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο μπήκε δυνατά, άνοιξε το σκορ με τον Ζοάο Φέλιξ μόλις στο 7’, ενώ είχε και δύο δοκάρια. Η ομάδα του Σιμεόνε, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 80ο λεπτό.

Στη Λισαβόνα, Μπενφίκα και Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα «χορταστικό» ματς. Ο «Αίαντας» προηγήθηκε δύο φορές σε ένα εκρηκτικό πρώτο μισάωρο, αλλά οι γηπεδούχοι, που κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισαν με τον Γιάρεμτσουκ στο 72’.

Θρίαμβος για τη Λίβερπουλ, γλίτωσε στο 90' η Μπάγερν

Η Λίβερπουλ θριάμβευσε επί της Ίντερ κι είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά, την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου γλίτωσε στο 90’ την ήττα από τη Σάλτσμπουργκ.

Στο Μιλάνο, οι «κόκκινοι» αποδείχθηκαν κυνικοί και «χτυπώντας» δύο φορές στο τελευταίο τέταρτο του ματς έβγαλαν νοκ άουτ τους «νερατζούρι» που έδειχναν μέχρι εκείνο το σημείο να έχουν τον πρώτο λόγο. Οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν δοκάρι με τον Τσαλχάνογλου στο πρώτο ημίχρονο κι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, ωστόσο ο Κλοπ έκανε τριπλή αλλαγή στο 59ο λεπτό κι άλλαξε τα δεδομένα στο ματς. Η Λίβερπουλ «χτύπησε» δύο φορές στο φινάλε του ματς, με τους Φιρμίνο και Σαλάχ κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «8».

Στην Αυστρία, η Μπάγερν Μονάχου τα βρήκε σκούρα κόντρα στη «σταχτοπούτα» της φάσης των «16», Σάλτσμπουργκ. Οι Βαυαροί «φλέρταραν» με την πρώτη τους εκτός έδρας ήττα μετά από 21 αγώνες, αλλά τελικά τους γλίτωσε ο Κομάν, ο οποίος ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 90ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ νωρίς κι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, ενώ στο 80’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Δεν το έπραξαν και τελικά το πλήρωσαν.

Η «ζωγραφιά» του Εμπαπέ λύγισε τη Ρεάλ, «καταιγίδα» η Σίτι!

Μια στιγμή «μαγείας» του Κιλιάν Εμπαπέ στις καθυστερήσεις έκανε τη διαφορά στην τιτανομαχία Παρί Σεν ΖερμένΡεάλ Μαδρίτης, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε από το πρώτο ματς την πρόκριση για τα προημιτελικά. Για 94 λεπτά ο Κουρτουά έμοιαζε ανίκητος, ωστόσο σε εκείνο το σημείο μια «ζωγραφιά» του Γάλλου επιθετικού έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Παριζιάνους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα ματς που την έπαιξε στο μισό γήπεδο για 90 λεπτά, αλλά χρειάστηκε το πανέμορφο… buzzer beater του Εμπαπέ για να πάρει αυτό που άξιζε. O 24χρονος στράικερ κέρδισε πέναλτι στο 60ο λεπτό, αλλά ο Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά, ο οποίος έμοιαζε με «Κέρβερο». Τελικά, «λύγισε» στο τέλος από τον κορυφαίο της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν «οδοστρωτήρας» στη Λισαβόνα, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση από απόψε (16/2). Οι «πολίτες» «ισοπέδωσαν» 5-0 τη Σπόρτινγκ, σημειώνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρόγραμμα των «16» του Champions League

*Όλα τα ματς έχουν ώρα έναρξης 22:00

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

Μπενφίκα - Άγιαξ 2-2 (26' αυτ. Αλέ, 72' Γιάρεμτσουκ - 18’ Τάντιτς, 29' Αλέ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (7’ Ζοάο Φέλιξ - 80' Ελάνγκα)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Λιλ 2-0 (8' Χάβερτς, 63' Πούλισικ)

Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους 1-1 (66' Παρέχο - 1' Βλάχοβιτς)

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

Σάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου 1-1 (21' Αντάμου - 90' Κομάν)

Ίντερ - Λίβερπουλ 0-2 (75' Φιρμίνο, 83' Σαλάχ)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (7’ Μάχρεζ, 17’, 44’ Μπερ. Σίλβα, 32’ Φόντεν, 58’ Στέρλινγκ)

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (90+4’ Εμπαπέ)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου

Μπάγερν Μονάχου - Σάλτσμπουργκ

Λίβερπουλ - Ίντερ

Τετάρτη 9 Μαρτίου

Μάντσεστερ Σίτι - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν

Τρίτη 15 Μαρτίου

Άγιαξ - Μπενφίκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ατλέτικο Μαδρίτης

Τετάρτη 16 Μαρτίου

Λιλ - Τσέλσι

Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Κάργα για εξάδα ο ΠΑΣ, έμπλεξε ο Άρης! - Τα highlights κι η βαθμολογία