ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πλούσιοι εναντίον πλουσίων με φτωχούς να πεθαίνουν» λέει ο Μιχαΐλοβιτς

Σίνισα Μιχαϊλοβιτς
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αναφέρθηκε στην εισβολή των Ρώσων και συγκινήθηκε και συγκινήθηκε ενθυμούμενος τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε ότι ο πόλεμος δεν πρέπει και δεν μπορεί να λύσει προβλήματα.

Μάλιστα, ο πόλεμος στην Ουκρανία του «ξύπνησε» μνήμες από τον αντίστοιχο στη Γιουγκοσλαβία, οι οποίες έκαναν τον Μιχαΐλοβιτς να βουρκώσει. Ανάλογες ήταν κι οι δηλώσεις του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος ανέφερε ότι: «Πάντα οι αθώοι την πληρώνουν».

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Μπολόνια

«Διάβασα μία φράση ότι ο πόλεμος αφορά πλούσιους εναντίον πλουσίων και πεθαίνουν φτωχοί άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι ο πόλεμος δεν πρέπει και δεν μπορεί να λύσει προβλήματα. Θυμάμαι ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα, όταν συνέβαινε στη χώρα μου. Όταν η χώρα μου βομβαρδιζόταν κατακτούσα το Scudetto με τη Λάτσιο. Παρακολούσα οι προπονήσεις να μπορούσαν να διαρκέσουν 24 ώρες. Δεν σκεφτόμουν τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς και ό,τι γινόταν.Μόνο αυτές τις στιγμές, ήμουν χαρούμενος παρά τον πόλεμο. Όταν αυτές οι στιγμές τελείωσαν, επικράτησε το χάος. Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να μάθω νέα για τους γονείς μου για δύο εβδομάδες. Δεν είχα ιδεά αν ήταν ζωντανοί ή νεκροί.

Στην τηλεόραση, έβλεπα αεροπλάνα από τα Ηνωμένα Έθνη να απογειώνονται από βάση στην Ιταλία. Τηλεφωνούσα στην μητέρα μου να της πω να κρυφτεί. Μετά από ένα μήνα δεν μιλούσαν για τον πόλεμο, ο κόσμος το είχε συνηθίσει και δεν νοιάζονταν αν γινόταν πόλεμος μακριά. Γι' αυτό όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος σύντομα. Είναι μεγαλύτερο απ' όλους μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: UEFA και Euroleague ανακοίνωσαν ότι οι ομάδες θα παίζουν εκτός Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έκρηξη» Ζιντσένκο κατά Πούτιν – «Να πεθάνεις με τον χειρότερο τρόπο»