ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: UEFA και Euroleague ανακοίνωσαν ότι οι ομάδες θα παίζουν εκτός Ρωσίας

ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Intime

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ουδέτερη έδρα θα δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους οι ρωσικές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στις διοργανώσεις της UEFA και της Euroleague.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου κι η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης γνωστοποίησαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η UEFA, πέρα από τη μεταφορά του τελικού του Champions League στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι οι εντός έδρας αγώνες συλλόγων και των εθνικών ομάδων της Ουκρανίας και της Ρωσίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες «μέχρι νεωτέρας».

Η Euroleague από την πλευρά της πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των 18 ομάδων που αγωνίζονται στη διοργάνωση. Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

1. Να οριστεί πλάνο που προβλέπει τον ορισμό όλων των αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος σε άλλα γήπεδα, εκτός ρωσικής επικράτειας.

2. Οι αγώνες που εμπλέκουν ρωσικές ομάδες σε εδάφη εκτός Ρωσίας (σ.σ. κοινώς, τα εκτός έδρας ματς των ΤΣΣΚΑ, Ούνικς και Ζενίτ), θα γίνουν κανονικά όπως και όπου έχουν οριστεί.

3. Ο αγώνας ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή 27/2, αναβάλλεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Το Κρεμλίνο αντιδρά για τον τελικό – «Ο αθλητισμός είναι εκτός πολιτικής»

Champions League: Οριστικό - Στο Παρίσι ο τελικός της διοργάνωσης