ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάντα οι αθώοι την πληρώνουν» το μήνυμα του Γκουαρντιόλα

Πεπ Γκουαρντιόλα
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πεπ Γκουραντιόλα μίλησε για τη ρωσική εισβολή, υπογραμμίζοντας ότι αθώοι άνθρωποι χάνουν άδικα τη ζωή τους.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι ρωτήθηκε για το θέμα, αλλά και για τον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος ευχήθηκε να πεθάνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο «Πεπ» δικαιολόγησε την οργή και τη θλίψη του Ουκρανού μπακ, ενώ ανέφερε ότι στο τέλος νικάει πάντα ο δυνατός. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Γι' αυτό που συνέβη παλιά στη Γιουγκοσλαβία, κανείς δεν έκανε τίποτα. Σε όλο τον κόσμο, πολλοί πόλεμοι, είναι κρίμα. Αθώοι άνθρωποι θα πεθάνουν θέλοντας απλά να ζήσουν ειρηνικά. Σε όλο τον κόσμο το μόνο που θέλει κάποιος είναι ένα σπίτι να κοιμηθεί, ένα φαγητό στο τραπέζι, και κάποιον να τον αγαπάει. Όταν δεν εμπλέκεσαι, επιτίθενται στη χώρα σου και θα πρέπει να είναι περίπλοκο να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Πάντα αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα, τις αποφάσεις ενός ή δύο ανθρώπων. Ακόμα δεν μαθαίνουμε με τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Στο τέλος ο δυνατός σκοτώνει τον αδύναμο».

Όσο για τον Ζιντσένκο, είπε: «Έχω μιλήσει μαζί του και με το προσωπικό. Ανησυχεί, αλλά είναι απίστευτα δυνατός τύπος. Αν κάποιος έκανε επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκότωνε αθώους ανθρώπους πως θα νιώθατε; Έτσι είναι για τον Ζιντσένκο. Σήμερα προπονήθηκε κανονικά και είναι έτοιμος να παίξει απέναντι στην Έβερτον».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: UEFA και Euroleague ανακοίνωσαν ότι οι ομάδες θα παίζουν εκτός Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έκρηξη» Ζιντσένκο κατά Πούτιν – «Να πεθάνεις με τον χειρότερο τρόπο»