ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αντρέι Σεφτσένκο θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα στο σπίτι του

Αντρέι Σεφτσένκο
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, Αντρέι Σεφτσένκο, εξέφρασε την πρόθεση του να φιλοξενήσει προσφυγόπουλα από την πατρίδα στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Η δόξα του ουκρανικού ποδοσφαίρου είναι επίσης διατεθειμένος να πληρώσει για τη στέγαση 150 προσφύγων στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 2.800.000 Ουκρανοί έχουν αφήσει τα σπίτια τους κι έχουν περάσει τα σύνορα της Πολωνίας και της Ρουμανίας, προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθώντας την κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης «Σπίτια για την Ουκρανία» και τη φιλοξενία προσφύγων από Βρετανούς πολίτες, ο Σεφτσένκο τόνισε πως θέλει να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο τους συμπατριώτες του.

«Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών και δεν μπορώ να βλέπω παιδάκια να πεθαίνουν από βομβαρδισμούς και νοσοκομεία να ανατινάζονται. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να βλέπει τέτοιες εικόνες» τόνισε ο Ουκρανός θρύλος στο ITV και πρόσθεσε:

«Προσπαθώ να υποστηρίξω τη χώρα μου και τους συμπατριώτες μου. Έχω μιλήσει με την πρεσβεία και με μερικούς φίλους μου θα φροντίσουμε για τη στέγαση 150 προσφύγων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα φιλοξενήσω και μερικά παιδιά στο σπίτι μου. Δεν υπάρχει πια μέρος στην Ουκρανία που μπορεί κανείς πλέον να είναι ασφαλής».