ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλος με τη δήλωση Ινφαντίνο για τους εργάτες στο Κατάρ: «Τους δώσαμε αξιοπρέπεια και περηφάνια»

Σάλος με τη δήλωση Ινφαντίνο για τους εργάτες στο Κατάρ: «Τους δώσαμε αξιοπρέπεια και περηφάνια»

Μουντιάλ 2022: Μια δήλωση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις έκανε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε ερώτηση που του έγινε για τους θανάτους κατά τη διάρκεια των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Πολλοί είναι αυτοί που «φωνάζουν» για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα, με τον «Guardian» να κάνει λόγο για 6.500 νεκρούς στα έργα των γηπέδων.

Η FIFA δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα αυτή την κατάσταση, με τον πρόεδρο της, Τζιάνι Ινφαντίνο να προχωρά σε μια, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενη δήλωση για το καθεστώς εργασίας που επικρατεί στο Καταρ.

Ο ισχυρός άντρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μίλησε σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Καλιφόρνια και σε σχετική ερώτηση που έγινε για τις καταγγελίες, απάντησε: «Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις δουλειά σε κάποιον, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις παράλληλα αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».

Πριν από λίγες ημέρες, ο πατέρας ενός από τους αδικοχαμένους εργάτες είχε αποκαλύψει ότι ο γιος του δούλευε 12 ώρες την ημέρα με 40 βαθμούς Κελσίου, αντί μιας λίρας την ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Απάνθρωπες συνθήκες στο Κατάρ - «Εργαζόμενοι χωρίς ρεπό για τρία χρόνια»

Σάλος με τη δήλωση Ινφαντίνο για τους Αφρικανούς – Τα… μάζεψε ο πρόεδρος της FIFA