ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κώστας Τσιμίκας: Η βραδιά της ζωής του, μέχρι την επόμενη! - Το όνειρο της Λίβερπουλ για quadruple

Κώστας Τσιμίκας Λίβερπουλ
Ο Κώστας Τσιμίκας βίωσε τη βραδιά της ζωής του στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου, το Wembley. Μέχρι την επόμενη...
AP Images

Κώστας Τσιμίκας: Ο Έλληνας μπακ έγραψε ιστορία στον τελικό του FA Cup, χαρίζοντας το τρόπαιο στη Λίβερπουλ και συνεχίζει να ονειρεύεται σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Το να φορέσεις τη φανέλα μιας εκ των πιο ιστορικών συλλόγων του πλανήτη, της Λίβερπουλ, αποτελεί όνειρο ζωής για εκατοντάδες ποδοσφαιριστές.

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα, ωστόσο όπως αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία αυτό ήταν απλά η αφετηρία μιας καριέρας που μπορεί να βάλει διπλά της τη λέξη «σπουδαία».

Το βράδυ του Σαββάτου (14/5), ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη μπακ, έγραψε μια σημαντική σελίδα στο βιβλίο της πορείας του με τη Λίβερπουλ. Άλλη μια σελίδα που τον «μεγαλώνει» στα μάτια ενός εκ των κορυφαίων προπονητών, του Γιούγκεν Κλοπ και των φίλων του ιστορικού κλαμπ. Αμφότερα έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία…

Ο Γερμανός τεχνικός τον έβαλε στο 111’ του τελικού με την Τσέλσι και για ακόμα μια φορά ένιωσε δικαιωμένος με την απόφαση του να εμπιστευθεί τον «Greek Scouser». Όσο για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, έχει μετατρέψει αυτή την εμπιστοσύνη σε αυτοπεποίθηση, η οποία «μεταφράζεται» σε κινήσεις όπως το να ζητήσει να εκτελέσει το πέναλτι στη διαδικασία. Το πέναλτι που τελικά αποδείχθηκε καθοριστικό! Το πέναλτι που έγραψε ιστορία!

Ο Κώστας Τσιμίκας χάρισε το FA Cup στη Λίβερπουλ, μετά από 16 χρόνια. Οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το τρόπαιο της αρχαιότερης διοργάνωσης του πλανήτη, με το εύστοχο πέναλτι του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος έγινε ο πρώτος από τη χώρα μας που κατακτά δύο τρόπαια την ίδια σεζόν στην Αγγλία. Είναι, πάντως, ο δεύτερος που παίρνει FA Cup, μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με την Άρσεναλ.

Ο Τσιμίκας βίωσε τη βραδιά της ζωής του στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου, το Wembley. Μέχρι την επόμενη, γιατί όπως απέδειξε έχει πολύ ακόμα να «σκαρφαλώσει» μέχρι να βρει το «ταβάνι» του.

Ο αγαπημένος «Tsimi» και το όνειρο του quadruple

Με τις εμφανίσεις, αλλά και τον χαρακτήρα του ο Τσιμίκας έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στα μέλη της Λίβερπουλ, όσο και στους φίλους της ομάδας. Δεν είναι «μικρό» πράγμα οι απαιτητικοί φίλοι των «Reds» να φτιάχνουν σύνθημα αφιερωμένο σε σένα!

Όλα αυτά αποτελούν μικρές «νίκες», ενός παιδιού που έκανε όνειρα να αγωνιστεί στην ελίτ και στα 26 του όχι μόνο το κάνει αλλά πλέον αποκτά και ενεργό ρόλο. Κι επειδή «τρώγοντας» έρχεται η «όρεξη», όπως τόνισε και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας: «Έχουμε δύο ακόμα στόχους να πετύχουμε, πάμε για αυτούς και ελπίζουμε όλοι να είναι ευτυχισμένοι».

Η Λίβερπουλ έχει πάρει το Carabao Cup και με την κατάκτηση του FA Cup έκανε το «2 στα 2», διατηρώντας ζωντανό το όνειρο του quadruple! Να γίνει δηλαδή η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά όλους τους τίτλους που διεκδικεί.

Να θυμίσουμε ότι οι «κόκκινοι» εξακολουθούν να κυνηγούν το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ βρίσκεται και στον τελικό του Champions League. Μάλιστα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας της δίνει ψυχολογία για το μεγάλο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θα διεξαχθεί την 28η Μαΐου στο Παρίσι. Οι «κόκκινοι» θα επιδιώξουν να στεφθούν Πρωταθλητές Ευρώπης για έβδομη φορά!

Διαβάστε επίσης:

FA Cup: Ο Κώστας Τσιμίκας έδωσε το τρόπαιο στη Λίβερπουλ, μετά από 16 χρόνια!

Κώστας Τσιμίκας: Ο τρίτος Έλληνας που κατακτά τρόπαιο στην Αγγλία - Το γιόρτασε με «τρελό» χορό (vd)