ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Άιντραχτ και Ρέιντζερς διεκδικούν τρόπαιο και εισιτήριο για το Champions League

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς
AP Images

Europa League: Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς διεκδικούν το βράδυ της Τετάρτης (18/5) στη Σεβίλλη, το τρόπαιο κι ένα εισιτήριο για τους ομίλους του ερχόμενου Champions League.

Δύο ιστορικές ομάδες θέλουν να «θυμηθούν» το ένδοξο παρελθόν τους και να πανηγυρίσουν, μετά από πολλά χρόνια, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Επίσης, όποια τα καταφέρει θα κερδίσει και μια θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Άιντραχτ έχει να το κάνει από το 1980, όταν είχε επικρατήσει στον «διπλό» τελικό του Κυπέλλου UEFA της Γκλάντμπαχ. Μάλιστα, κατέκτησε το τρόπαιο λόγω του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ, ο οποίος πλέον δεν ισχύει στις διοργανώσεις της UEFA. Συγκεκριμένα, οι «αετοί» είχαν ηττηθεί 3-2 στην έδρα της Μπορούσια και νίκησε 1-0 στο «σπίτι» της.

Ακόμα περισσότερα χρόνια έχει να «γευτεί» μια τέτοια χαρά η Ρέιντζερς, η οποία βρέθηκε μέχρι την τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, όμως, η ομάδα της Γλασκόβης έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το 1972 και το Κύπελλο Κυπελλούχων. Πριν 50 χρόνια είχε κερδίσει 3-2 την Ντιναμό Μόσχας στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης.

Όποια λοιπόν από τις δύο σηκώσει το τρόπαιο του Europa League το βράδυ της Τετάρτης (18/5) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», θα βάλει τέλος σε μια μακρά περίοδο «ξηρασίας» στην Ευρώπη.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Εντικά, Κνάουφ, Σόου, Ρόντε, Κόστιτς, Χάουγκε, Καμάντα, Μπορέ.

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Γκόλντσον, Λούντστραμ, Μπάσεϊ, Τάβερνιερ, Τζακ, Καμαρά, Μπάρισιτς, Ράιτ, Αρίμπο, Κεντ.

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός του Europa League είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (18/5). Η σέντρα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» θα γίνει στις 22:00 κι η αναμέτρηση θα έχει τηλεοπτική μετάδοση τόσο από το CosmoteSport1HD, όσο κι από την ΕΡΤ1. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το Live Blog του Newsbomb.gr.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη (28/4)

Γουέστ Χαμ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (21' Αντόνιο - 1' Κνάουφ, 54' Καμαντά)

Λειψία - Ρέιντζερς 1-0 (85' Ανχελίνιο)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

Πέμπτη (5/5)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γουέστ Χαμ 1-0 (26΄ Μπορέ)

Ρέιντζερς - Λειψία 3-1 (19' Ταβερνιέ, 24' Καμαρά, 81' Λούντστραμ - 71' Ενκουκού)

Διαβάστε επίσης:

Για την κούπα και το CL, Ρέιντζερς και Άιντραχτ - Τα γκολ σε Europa League, Europa Conference League

Η UEFA συνεχίζει το «εμπάργκο» στη Ρωσία: Εκτός Ευρώπης οι ομάδες και τη σεζόν 2022/23 - Τα δεδομένα