ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η UEFA συνεχίζει το «εμπάργκο» στη Ρωσία: Εκτός Ευρώπης οι ομάδες και τη σεζόν 2022/23 - Τα δεδομένα

Η UEFA συνεχίζει το «εμπάργκο» στη Ρωσία: Εκτός Ευρώπης οι ομάδες και τη σεζόν 2022/23 - Τα δεδομένα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η UEFA γνωστοποίησε ότι επεκτείνει τις κυρώσεις της στη Ρωσία, αποκλείοντας τις ομάδες της, συλλόγους κι εθνικές, για τη σεζόν 2022/23.

Σε συνέχεια των κυρώσεων που είχε επιβάλει στους Ρώσους από τις 28 Φεβρουαρίου, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να επεκτείνει την τιμωρίας της και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της απέκλεισε τις ομάδες από τη Ρωσία σε άντρες και γυναίκες απ’ όλες τις διοργανώσεις της. Τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τις δούμε να αγωνίζονται σε Champions League, Europa League και Europa Conference League.

Όπως είναι φυσικό αυτό αλλάζει τα δεδομένα και στις τρεις διοργανώσεις. Ένα από τα πρώτα παραδείγματα είναι η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, η οποία αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Σκωτίας, κάτι που σημαίνει ότι, πλέον, θα κερδίσει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Ευνοημένος μπορεί να βγει κι ο Ολυμπιακός, ο οποίος ενδεχομένως να «κερδίσει» έναν γύρο στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι αντί για τον πρώτο να ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Πως θα γίνει αυτό; Θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα! Να κατακτήσει το πρωτάθλημα κι η Βιγιαρεάλ να μην πάρει το Champions League.

«Mηδενίζεται» η εθνική Ρωσίας στο Nations League

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας θα «μηδενιστεί» από το ερχόμενο Nations League, κάτι που σημαίνει τον άμεσο υποβιβασμό της στη League C, ενώ η αντίστοιχη των γυναικών δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2022, με την Πορτογαλία να παίρνει τη θέση της.

Επίσης, η UEFA δεν θα κάνει δεκτή πρόταση της Ρωσία για την ανάληψη του Euro για το 2028 ή το 2032. Τέλος, η χώρα θα λάβει μόλις 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία των χωρών στο UEFA Ranking, το οποίο φυσικά αφορά άμεσα και την Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει να αλλάξει ήπειρο! Σκέφτεται να «μετακομίσει» στην Ασία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία