ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Ο Ολυμπιακός μπορεί να ευνοηθεί από το «εμπάργκο» της UEFA στη Ρωσία

Champions League: Ο Ολυμπιακός μπορεί να ευνοηθεί από το «εμπάργκο» της UEFA στη Ρωσία

Champions League: Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει ευνοημένος από τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η UEFA γνωστοποίησε ότι επεκτείνει τις κυρώσεις της προς τη Ρωσία, αποκλείοντας τις ομάδες της απ’ όλες τις διοργανώσεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τις δούμε να αγωνίζονται σε Champions League, Europa League και Europa Conference League.

Όπως είναι φυσικό αυτό αλλάζει τα δεδομένα και στις τρεις διοργανώσεις. Ένα από τα πρώτα παραδείγματα είναι η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, η οποία αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Σκωτίας, κάτι που σημαίνει ότι, πλέον, θα κερδίσει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Ευνοημένος μπορεί να βγει κι ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι πιθανό να «κερδίσει» έναν γύρο στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πως θα γίνει αυτό; Θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα!

Αρχικά, να κατακτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και την ερχόμενη Τετάρτη (4/5), στον εξ αναβολής αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται έναν βαθμό για τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κατακτήσει το Champions League μια από τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος την παρουσία τους τη νέα σεζόν. Εν ολίγοις, θέλει αποκλεισμό της Βιγιαρέαλ από τη Λίβερπουλ, το βράδυ της Τρίτης (2/5).

Σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω, τότε, ο Ολυμπιακός δεν θα ξεκινήσει από τον πρώτο, αλλά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Διαβάστε επίσης

Η UEFA συνεχίζει το «εμπάργκο» στη Ρωσία: Εκτός Ευρώπης οι ομάδες και τη σεζόν 2022/23 - Τα δεδομένα