ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Κανονικά στο Μουντιάλ ο Ισημερινός – Η FIFA έριξε «άκυρο» στη Χιλή

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Κανονικά στο Μουντιάλ ο Ισημερινός – Η FIFA έριξε «άκυρο» στη Χιλή

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο Ισημερινός θα δώσει κανονικά το παρών στην τελική φάση του Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ, καθώς η FIFA έριξε «άκυρο» στη Χιλή

Η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή (11/6) ότι απέρριψε την καταγγελία της Χιλής, η οποία υποστήριζε ότι οι «La Tri» χρησιμοποίησαν στα προκριματικά παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Τον περασμένο Μάιο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής είχε γνωστοποιήσει ότι είχε στην κατοχή της αποδείξεις ότι ο Μπάιρον Καστίγιο είχε γεννηθεί στο Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 και όχι στην πόλη Χενεράλ Βιγιαμίλ Πλάγιας του Ισημερινού το 1998, όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφά του.

Ο Καστίγιο αγωνίστηκε σε οκτώ από τα 18 παιχνίδια που έδωσε ο Ισημερινός στα προκριματικά, στα οποία η ομάδα συγκέντρωσε 14 από τους συνολικά 26 βαθμούς της. Σε περίπτωση που η FIFA αποφάσιζε να αφαιρέσει αυτούς τους βαθμούς τότε ο Ισημερινός θα έμενε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη θέση του θα έπαιρνε η Χιλή.

Οι Χιλιανοί, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν τελικά τις απαραίτητες αποδείξεις κι ο Ισημερινός θα αγωνιστεί κανονικά στα γήπεδα του Κατάρ, όπου στο πλαίσιο του 1ου ομίλου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια χώρα, τη Σενεγάλη και την Ολλανδία.

«Μετά από ανάλυση των δηλώσεων όλων των ενδιαφερομένων μερών και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που υποβλήθηκαν ενώπιον της, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε να κλείσει τη διαδικασία που ξεκίνησε κατά της FEF (σ.σ. η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισημερινού» αναφέρει η FIFA στην ανακοίνωση που εξέδωσε και συμπληρώνει: «Η παρούσα απόφαση εξακολουθεί να υπόκειται σε έφεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της FIFA».

Σχετικές ειδήσεις