ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι παίκτες του Καναδά έκαναν απεργία! – Ακυρώθηκε φιλικό με τον Παναμά

Καναδάς
AP Images

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας του Καναδά προχώρησαν σε απεργία λίγες ώρες το φιλικό με τον Παναμά, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε.

Ο λόγος που οδήγησε του παίκτες να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση είναι οι οικονομικές διαφορές που έχουν προκύψει με την ομοσπονδία ενόψει της συμμετοχής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι διεθνείς Καναδοί αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση εργασίας, καθώς θεωρούν ότι οι όροι και τα χρήματα που δίνει η ομοσπονδία είναι λιγότερα από αυτά που πρέπει. Επίσης, ζητούν δίκαιους όρους για τη γυναικεία εθνική ομάδα.

Η αντιπαράθεση παικτών και ομοσπονδίας, η οποία αφορά στο εισόδημα από τους αγώνες και το ποσοστό των κερδών από τη διοργάνωση, όπως και την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα, οδήγησε τους πρώτους να προχωρήσουν σε απεργία λίγες ώρες πριν το φιλικό με τον Παναμά, το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

«Η Canada Soccer περίμενε μέχρι το βράδυ της 2ας Ιουνίου για να παρουσιάσει μια αρχική προσφορά, ενώ ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, ήταν διαθέσιμοι για επικοινωνία στις 4 Ιουνίου. Για αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε να μην παίξουμε τον σημερινό αγώνα με τον Παναμά. Είναι καιρός να πάρουμε θέση για το μέλλον του ποδοσφαίρου στον Καναδά», ανέφερε σε ανακοίνωση τους οι ποδοσφαιριστές του Καναδά.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νικ Μπόντις, δήλωσε από την πλευρά του «πολύ απογοητευμένος με την απόφαση της εθνικής ομάδας ανδρών να αρνηθεί να παίξει. Η ομοσπονδία έχει εργαστεί καλή τη πίστη με τους παίκτες για να βρει μια λύση που είναι δίκαιη για όλους. Πιστεύουμε ότι έχουμε παρουσιάσει μια δίκαιη προσφορά στους παίκτες».

Σχετικές ειδήσεις