ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το άγαλμα της διάσημης κουτουλιάς του Ζιντάν στον Ματεράτσι πάει Μουντιάλ!

Ζινεντίν Ζιντάν Μάρκο Ματεράτσι
Reuters / Christian Hartmann

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Σε αθλητικό μουσείο της Ντόχα θα βρεθεί σύντομα το άγαλμα της διασημότερης κουτουλιάς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ 2006, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία.

Το Μουντιάλ πλησιάζει και το άγαλμα που δημιουργήθηκε για μια από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Κατάρ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «L’ Equipe», το χάλκινο άγαλμα ύψους 5 μέτρων θα τοποθετηθεί το προσεχές διάστημα σε ένα ολοκαίνουργιο αθλητικό μουσείο στη Ντόχα.

Να θυμίσουμε ότι είχε βρεθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ και το 2013, αλλά είχε αφαιρεθεί λίγες ημέρες αργότερα, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Ο λόγος ήταν ότι ορισμένοι υποστήριζαν ότι προωθεί τη βία κι άλλοι την ειδωλολατρία.

Η διευθύντρια των Μουσείων της χώρας, Σέικα αλ-Μαγιάσα αλ-Τανί, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι: «Οι κοινωνίες εξελίσσονται. Χρειάζεται χρόνος, οι άνθρωποι είναι επικριτικοί στην αρχή, αλλά μετά το καταλαβαίνουν και το συνηθίζουν. Ο Ζιντάν είναι μεγάλος φίλος του Κατάρ και είναι εξαιρετικό πρότυπο σε όλο τον αραβικό κόσμο. Η τέχνη είναι θέμα γούστου».

Σχετικές ειδήσεις