«Σφαγή» UEFA με European Super League: «Είναι ένα παιδικό καρτέλ» - «Κυβερνά με σιδερογροθιά»

Βαγγέλης Πάτας

AP Images

Στο Aνώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται η διαμάχη της UEFA με τη European Super League, με τις εκφράσεις να είναι ιδιαίτερα «βαριές».

Ο «πόλεμος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο «φουντώνει» και πάλι, με τα άλλα αθλήματα να τον παρακολουθούν στενά.

Την περασμένη χρονιά η European Super League «κατέρρευσε» σαν «χάρτινος» πύργος μέσα σε 48 ώρες, αλλά Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους παρέμειναν πιστές στο πρότζεκτ. Μάλιστα, η ESL μήνυσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε ισπανικό δικαστήριο, το οποίο ζήτησε τη συνδρομή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ακροαματική διαδικασία στη 15μελή επιτροπή του Δικαστηρίου της Ε.Ε. ξεκίνησε σήμερα (11/7), με τις εκφράσεις να είναι ιδιαίτερα «βαριές».

Ο δικηγόρος της UEFA, Ντόναλντ Σλέιτερ, ανέφερε ότι: «Η έννοια ενός κλειστού πρωταθλήματος που θα αποτελείται μόνο από πλούσιες ομάδες είναι ένα σχολικό παράδειγμα καρτέλ». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η έγκριση της Super League θα είχε οδηγήσει στην εμφάνιση κι άλλων κλειστών πρωταθλημάτων και στην κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος των ανοιχτών διοργανώσεων. Επίσης, τόνισε ότι η UEFA χρησιμοποίησε φέτος μερίδιο των εσόδων της, το οποίο ανέρχεται στο 6,5% (190 εκατομμύρια ευρώ) φέτος, κυρίως για την προώθηση του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της European Super League, ανέφερε πως «...η σύγκρουση συμφερόντων της UEFA που πηγάζει από τον ρυθμιστικό της ρόλο και τις εμπορικές επιχειρήσεις της, σημαίνει ότι δεν θα εξουσιοδοτήσει ποτέ έναν ανταγωνιστή. Για πολλές δεκαετίες, η UEFA κυβερνά με... σιδερογροθιά και κέρδισε κάθε σύλλογο που απειλεί το μονοπώλιό της. Έχουμε αναλάβει να καταγγείλουμε τις πρακτικές της».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved