ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπρος - Ελλάδα 1-0: Πρώτη ήττα για τη μέτρια Εθνική, πρώτη νίκη μετά από 21 χρόνια οι γηπεδούχοι!

Εθνικη ομάδα
Intime News

Κύπρος - Ελλάδα: Το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Εθνική στο Nations League έφερε και την πρώτη ήττα (1-0) στον όμιλο, από την καλύτερη Κύπρο, η οποία κέρδισε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η μέτρια εικόνα που έδειξε η Εθνική κι η «πλημμύρα» στην άμυνα στο πρώτο μέρος, έφερε όλες τις παραπάνω πρωτιές στην αναμέτρηση. Πέρα από την ήττα, έχασε και τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα.

Οι διεθνείς δέχονταν με μεγάλη ευκολία φάσεις από τους παθιασμένους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν να κερδίσουν την Ελλάδα από το 2001. Τότε είχαν επικρατήσει 2-1 της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ σε φιλικό ματς, γιατί σε επίσημο ήταν το «παρθενικό» τρίποντό τους.

Με δεδομένο ότι έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, το αποτέλεσμα αυτό δεν «πλήγωσε» την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, η οποία, όμως, καλείται κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία την Τρίτη (27/9), να κλείσει αυτή τη αρνητική παρένθεση.

Από την άλλη, η Κύπρος ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό και τα κατάφερε. Μολονότι η νίκη της ήταν δίκαια, η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα αν είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, ενώ είχε και δοκάρι με τον Φούντα στο 63’. Επίσης, ενδεχομένως, έπρεπε να μετρήσει το γκολ που σημείωσε ο επιθετικός της Ντι Σι Γιουνάιτεντ στο 87ο λεπτό.

Nations League
Κύπρος - Ελλάδα 1-0uefa.com

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους - Σιώπης, Φούντας
ΚΥΠΡΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Λοΐζου (58΄ Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (76΄ Αντωνιάδης), Κάστανος (75΄ Γκόγκιτς), Τζιωνής (64΄ Καρώ), Σωτηρίου (76΄ Κακουλλής).
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Μπακασέτας (58΄ Φ. Ιωαννίδης), Πέλκας (77΄ Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46΄ Φούντας).

* Με την κίτρινη που δέχθηκε απόψε ο Σιώπης συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της Τρίτης (27/9, 21:45 - Ριζούπολη) με τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Nations League
Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικήςuefa.com

Σχετικές ειδήσεις