Super League: Το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ σε αριθμούς – Η ώρα και το κανάλι

Βαγγέλης Πάτας

Intime News

Super League: Ο ΠΑΟΚ μετράει 13 αγώνες αήττητος κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία ψάχνει την πρώτη της νίκη, μετά από 851 ημέρες.

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων», ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, το οποίο είναι και το πρώτο στην «OPAP Arena», τραβάει τα βλέμματα στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ μετράει 13 ματς δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία νίκησε τελευταία φορά στις 7 Ιουλίου 2020 (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-2)! Στα ματς με γηπεδούχο την «Ένωση», ο «Δικέφαλος του Βορρά» τρέχει σερί επτά ματς δίχως ήττα, με την τελευταία του να είναι το 1-0 στις 5 Νοεμβρίου 2017.

Οι αγώνες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2002 κι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-3. Τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσαν οι Φρούσος, Οκκάς (2) και Νάστος, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν ο Κατσουράνης, ο Νικολαϊδης και ο Μπορμπόκης.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Νίκος Γκούμας» έγινε στις 8 Μαΐου 1960 και τελείωσε με 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Οι Αμπος, Νεστορίδης, Πετρίδης σκόραραν για τους γηπεδούχους και ο Χαβανίδης σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ιστορία της Α’Εθνικής/Super League.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 39 ματς, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, στο παλιό γήπεδο των «κιτρινόμαυρων». Η «Ένωση» κέρδισε στα 31, σε τρία επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι και πέντε ήρθαν ισόπαλα.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στις αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με 8 βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην δεύτερη θέση με 7 είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης. Για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας με 4 γκολ έχουν τα περισσότερα.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι το 2-0, το οποίο έχει εμφανιστεί 11 φορές, ενώ ακολουθεί το 1-0 με 10 παρουσίες και το 0-0 έχει σφραγίσει τις προσπάθειες τους 9 φορές.

Είναι το 71ο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με γηπεδούχους τους "κιτρινόμαυρους"Twitter: @Super_League_GR

Η ώρα και το κανάλι του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (30/10). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport1HD. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved