ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022, Σενεγάλη: 20 χρόνια μετά, στη μνήμη του Μπούμπα Ντιόπ

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Themba Hadebe

Μουντιάλ 2022: Η Σενεγάλη προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα μέλη της να αφιερώνουν την επιτυχία τους στη μνήμη του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Οι Αφρικανοί, οι οποίοι έχασαν λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, τον ηγέτη τους, Σαντιό Μανέ, πήραν το ντέρμπι με τον Ισημερινό και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, πίσω από την Ολλανδία.

Ο προπονητής των «λεόντων της Τεράγκα», Αλιού Σισέ ήταν παίκτης της εθνικής το 2022 κι είχε παίξει στα τέσσερα από πέντε ματς που έδωσε η Σενεγάλη. Αυτή τη φορά έστειλε την αφρικανική ομάδα στους «16» ως προπονητής της.

Τα μέλη της αφιέρωσαν τη σπουδαία επιτυχία στη μνήμη του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα το 2020, σε ηλικία 42 ετών. Τη μνήμη του τίμησαν κι οι Σενεγαλέζοι που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Από την άλλη, ο Ισημερινός έκανε τη χειρότερη εμφάνιση του στο πιο καθοριστικό ματς και μοιραία αποκλείστηκε. Ο ηγέτης του, Ένερ Βαλένσια ήταν κακός κι έκανε τραγικό λάθος στο γκολ του Κουλιμπαλί, με αποτέλεσμα η ομάδα της Λατινικής Αμερικής μόλις η δεύτερη στην ιστορία του θεσμού που μένει εκτός, έχοντας κερδίσει την πρεμιέρα. Η πρώτη ήταν η Γαλλία το μακρινό 1930!

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.