ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία – Ελβετία 6-1: Ο Ράμος «ντύθηκε» Ρονάλντο!

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Manu Fernandez

Μουντιάλ 2022: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 21χρονο, Γκονσάλο Ράμος, η Πορτογαλία «ισοπέδωσε» 6-1 την Ελβετία και πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» για τους «8», όπου θα παίξει με το Μαρόκο.

Ο Φερνάντο Σάντος κράτησε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι έβαλε «stop» στο σερί του, αλλά είδε τον παίκτη που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει να κάνει «όργια».

Ο λόγος για τον εκπληκτικό Γκονσάλο Ράμος της Μπενφίκα, ο οποίος σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ στη διοργάνωση κι έδωσε την ασίστ στο τέταρτο γκολ, δείχνοντας ότι μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Ίβηρων.

Η Πορτογαλία, γενικότερα, ήταν απολαυστική, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της κι ουσιαστικά «καθάρισε» από το πρώτο μέρος, αλλά συνέχισε με πατημένο το πόδι στο γκάζι και μετά την ανάπαυλα. Κάπως έτσι «κλείδωσε» με μεγάλη ευκολία την τρίτη παρουσία της στα προημιτελικά, όπου θα παίξει με το Μαρόκο.

Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι ότι έδειξε ικανή να φτάσει ως το τέλος του δρόμου, γράφοντας ιστορία στο (λογικά) τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο «CR7» μπήκε ως αλλαγή στο 75ο λεπτό και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, ο οποίος ζητούσε απεγνωσμένα από τον Σάντος να τον βάλει στον αγωνιστικό χώρο.

Μουντιάλ 2022
Πορτογαλία - Ελβετία 6-1fifa.com

Διαιτητής: Σέσαρ Αρτούρο Ράμος (Μεξικό)
Κίτρινες: Σαρ, Τσόμερτ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73΄ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81΄ Νέβες), Φερνάντες (87΄ Λεάο), Ράμος (73΄ Όρτα), Φέλιξ (73΄ Ρονάλντο)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46΄ Τσόμερτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54΄ Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Σο (54΄ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66΄ Οκαφόρ), Εμπολό (89΄ Γιασάρι)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (πεν. 3-0): Ιστορική πρόκριση!

Μουντιάλ 2022
Μαρόκο - Ισπανία 0-0 (πεν. 3-0)fifa.com

Διαιτητής: Φακούντο Ραπαλίνι (Αργεντινή)
Κίτρινες: Σάις - Λαπόρτ
ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Σάις, Αγκουέρντ (84’ λ.τρ. Ελ Γιαμίκ), Μαζραουί (82’ Ατιάτ-Αλάλ), Σ. Άμραμπατ, Αμαλάχ (82’ Σεντιρά), Ουναχί (120’ Μπενούν), Ζιγιές, Μπουφάλ (66’ Αμπντέ), Εν-Νεσίρι (82’ Σαμπίρι).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Ρόδρι, Άλμπα (98’ Μπάλντε), Μπουσκέτς, Γκάβι (63’ Σολέρ), Πέδρι, Φεράν Τόρες (75’ Νίκο Γουίλιαμς, 119’ Σαράμπια), Όλμο (98’ Φάτι), Ασένσιο (63’ Μοράτα).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.