ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας: «Πήδηξα από τον καναπέ όταν έσπασε το ρεκόρ μου» - Η αποθέωση του Τζίμα!

Super League ΠΑΟΚ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

ΠΑΟΚ: Ο Στέφανος Τζίμας ήταν το πρόσωπο του αγώνα του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Ιωνικό, για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ο 17χρονος σημείωσε το έκτο γκολ του ΠΑΟΚ κι έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει σε ματς πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον θρυλικό, Γιώργο Κούδα.

Ο Τζίμας τα κατάφερε σε ηλικία 17 ετών, ενός μηνός και 26 ημερών, «σπάζοντας» το ρεκόρ της εμβληματικής μορφής της ομάδα, το οποίο κρατούσε από την πρωταπριλιά του 1964. Συγκεκριμένα, ο Κούδας σκόραρε σε αγώνα με τη Νίκη Βόλου, όντας 17 ετών, 4 μηνών κι 9 ημερών.

Super League
Οι νεότεροι σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Α' Εθνική / Super LeagueTwitter: @Super_League_GR

Το απόλυτο ρεκόρ στη «μεγάλη» κατηγορία, βέβαια, μοιάζει απλησιάστο, καθώς ανήκει στον Γιάννη Γιαννακόπουλο, ο οποίος ως παίκτης του Πανιωνίου είχε σκοράρει κόντρα στον Ατρόμητο Πειραιά, σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 13 ημερών, στα πρώτα χρόνια της σύστασης της κατηγορίας.

Η αντίδραση του Κούδα στο ιστορικό γκολ του Τζίμα

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στην ΕΡΤ, για το ιστορικό γκολ του Τζίμα, λέγοντας ότι: «Πήδηξα από τον... καναπέ μόλις έβαλε το γκολ γιατί είχε ειπωθεί πως αν σκοράρει θα ξεπεράσει το ρεκόρ μου. Να μην είμαι περήφανος. Εγώ 17 και 4 μηνών είχα βάλει το πρώτο μου γκολ και χαίρομαι για αυτό που έγινε. Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας πως έχουμε ταλέντα, έχουμε παιδιά που μπορούν να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα και με DNA ΠΑΟΚ. Είναι γέννημα θρέμμα ΠΑΟΚ. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και να δουλεύουν, να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να μην βλέπουν τα εκατομμύρια με τα οποία τους βομβαρδίζουν καθημερινά».

Σχετικές ειδήσεις