ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Μαρόκο νίκησε τη Βραζιλία και έγραψε ιστορία - Τίμησε τον Πελέ η «σελεσάο» (vids)

Το Μαρόκο νίκησε τη Βραζιλία και έγραψε ιστορία - Τίμησε τον Πελέ η «σελεσάο» (vids)
AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Ιστορική νίκη, έστω και σε φιλική αναμέτρηση, πανηγύρισε το Μαρόκο, μια και επιβλήθηκε 2-1 της Βραζιλίας, με τη «σελεσάο» να τιμά τη μνήμη του Πελέ, τοποθετώντας το όνομά του στις φανέλες.

Στο πρώτο εντός έδρας ματς μετά την εξαιρετική παρουσία του Μαρόκου στα γήπεδα του Κατάρ, περίπου 65.000 οπαδοί έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες του σταδίου «Ιμπν Μπατούτα» στην Ταγγέρη, προκειμένου να αποθεώσουν τους παίκτες του Ουαλίντ Ρεγκραγκί.

Και αυτοί τους αποζημίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» έγραψαν ιστορία, μια και επικράτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους της Βραζιλίας 2-1. Ο Σοφιάν Μπουφάλ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 29’ με σουτ από κοντινή απόσταση.

Οι πεντάκις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές βρήκαν την απάντηση που ήθελαν στο 67’ με το σουτ του Κασεμίρο και το τραγικό λάθος του Γιασίν Μπόνο, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και δέχθηκε το τέρμα κάτω από το σώμα του.

Ωστόσο, στο 79ο λεπτό ο Αμπντελχαμίντ Σαμπίρι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, καθώς βρέθηκε χωρίς αντίπαλο στην περιοχή της «σελεσάο» και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-1.

Στο εν λόγω φιλικό, η Βραζιλία τίμησε τη μνήμη του Πελέ. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αγωνίστηκαν με φανέλες που έφεραν το όνομα του παγκόσμιου σούπερ σταρ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη του περασμένου έτους.

Σχετικές ειδήσεις