ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Η Σεβίλλη απέκλεισε με «τριάρα» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους «4» η Γιουβέντους

Europa League
AP Photo/Jose Breton

Europa League: Η Σεβίλλη ήταν εντυπωσιακή, «πάτησε» με 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά, εκεί όπου θα βρεθεί κι η Γιουβέντους.

Το Europa League είναι η διοργάνωση της και σε αυτή κάνει θαύματα ακόμα και σε μια τραγική χρονιά, όπως η φετινή!

Η Σεβίλλη έχανε με 2-0 ως το 84ο λεπτό στο πρώτο ματς στην Αγγλία κι όχι μόνο δεν ηττήθηκε, αλλά πήρε και θριαμβευτική πρόκριση, βάζοντας πλώρη για ακόμα ένα τρόπαιο!

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες (βλ. Βαράν, Μαρτίνες και Μπρούνο Φερνάντες). Η ομάδα της Ανδαλουσίας μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα, πήρε το προβάδισμα μόλις στο 8ο λεπτό, για να φτάσει εν τέλει στον θρίαμβο και στην πρόκριση στα ημιτελικά!

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας, Μπαντέ, Μαρκάο (29' Σούσο), Ακούνια (85' Τέλες), Οκάμπος, Γκούντελ, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Λαμέλα (80' Χιλ), Εν Νεσιρί
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (46' Λουκ Σο), Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Νταλότ, Έρικσεν (86' Ελάνγκα), Καζεμίρο, Ζάμπιτσερ (68' Φρεντ), Άντονι, Μαρσιάλ (54' Βέχορστ), Σάντσο (46' Ράσφορντ).

Στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ άσκησε μεγάλη πίεση στη Γιουβέντους, η οποία, όμως, άντεξε και πήρε την πρόκριση για τους «4». Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (1-1) και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, οι «μπιανκονέρι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο φινάλε.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το τέρμα του Ραμπιό μόλις στο 9ο λεπτό, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν μεν γκολ ισοφάρισης, αλλά ήθελαν άλλο ένα για να στείλουν το ματς στην παράταση. Μολονότι έχασαν πολλές ευκαιρίες, δεν τα κατάφεραν.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αντάν, Ντιομαντέ, Κοάτες, Ινάσιο (81' Ματέους), Εσγκάιο, Ουγκάρτε, Μορίτα, Σάντος (87' Γκόμες), Έντουαρντς, Τρινκάο (81' Τσερμίτι), Γκονσάλβες.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπρέμερ (73' Γκάτι), Αλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Μιρέτι (72' Πογκμπά), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κιέζα (78' Κόστιτς), Ντι Μαρία, Βλάχοβιτς (71' Μίλικ).

«Τεσσάρα» η Λεβερκούζεν, στην παράταση η Ρόμα

Φοβερή και τρομερή η Λεβερκούζεν «καθάρισε» την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, επικρατώντας στο Βέλγιο με 4-1. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το 1-1 που είχαν πάρει στη Γερμανία.

Τέσσερα γκολ σημείωσε κι η Ρόμα, αλλά χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Φέγενορντ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 4-1, αλλά βρέθηκε μια… ανάσα από τον αποκλεισμό. Το γκολ του Ντιμπάλα στο 89ο λεπτό, όμως, έκανε το 2-1 κι έστειλε το ματς στο έξτρα μισάωρο, καθώς η ολλανδική ομάδα είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς. Στην παράταση, οι Ρωμαίοι βρήκαν ακόμα δύο τέρματα και πέρασαν στους «4».

Τα προημιτελικά του Europa League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Φέγενορντ - Ρόμα 1-0 (53' Βίφερ)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 2-2 (14', 21' Ζάμπιτσερ / 84' αυτ. Μαλάσια, 90+2' αυτ. Μαγκουάιρ)
  • Γιουβέντους - Σπόρτινγκ 1-0 (73' Γκάτι)
  • Λεβερκούζεν - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-1 (82' Βιρτς / 51' Μπόνιφεϊς)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

  • Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 (8' Εν Νεσίρι, 47' Μπαντέ, 81' Εν Νεσίρι)
  • Σπόρτινγκ - Γιουβέντους 1-1 (20' Έντουαρντς / 9' Ραμπιό)
  • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Λεβερκούζεν 1-4 (64' Τέρχο / 2' Ντιαμπί, 37' Μπάκερ, 60' Φρίμπονγκ, 79' Χλόζεκ)
  • Ρόμα - Φέγενορντ 4-1 (2-1κ.α.) (60’ Σπινατσόλα, 89’ Ντιμπάλα, 101’ Ελ Σαράουι, 108’ Πελεγκρίνι / 90’ Παϊσάο)

Τα ημιτελικά

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

11 Μαΐου

  • Γιουβέντους - Σεβίλλη (22:00)
  • Ρόμα - Λεβερκούζεν (22:00)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

18 Μαΐου

  • Σεβίλλη - Γιουβέντους (22:00)
  • Λεβερκούζεν - Ρόμα (22:00)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

  • Θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Η σέντρα θα γίνει στις 22:00

Σχετικές ειδήσεις