ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Άρης - ΑΕΚ 1-2: «Αγκαλιά» με τον τίτλο οι «κιτρινόμαυροι»!

Super League, Άρης - ΑΕΚ 1-2: «Αγκαλιά» με τον τίτλο οι «κιτρινόμαυροι»!

Super League: Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 με ανατροπή τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι «αιωνίων» χρειάζεται έναν βαθμό για να στεφθεί Πρωταθλήτρια για 13η φορά στην ιστορία της!

Οι «κιτρινόμαυροι» «αγκάλιασαν» τον τίτλο, καθώς θέλουν απλά να μην χάσουν την τελευταία αγωνιστική με τον Βόλο στην «OPAP Arena».

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μπήκαν, όπως συνηθίζουν, δυνατά στο ματς, αλλά είδαν τον Άρη να ανοίγει το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι στο 17ο λεπτό. Μια φάση, όπου ο διαιτητής Φωτιάς, έδωσε την παράβαση, αφού τον κάλεσε το VAR να δει τη φάση.

Οι γηπεδούχοι, γενικότερα, δημιούργησαν προβλήματα κι είχαν κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά η ποιότητα της ΑΕΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η «Ένωση» κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ μετά την ανάπαυλα έκανε διαχείριση του ματς και δεν απειλήθηκε.

Ο Φαν Βέερτ ξεκίνησε βασικός, παίρνοντας τη θέση του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας. Ο Ολλανδός επιθετικός με πολύ όμορφη ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1 στο 23’, ενώ είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ της νίκης ήρθε από τον εξαιρετικό Τσούμπερ, ο οποίος απειλούσε συνεχώς τον Κουέστα και τελικά δικαιώθηκε στο 43’.

Όλα αυτά, βέβαια, θα είχαν μικρότερη σημασία, αν δεν έρχονταν και τα ευχάριστα μαντάτα από το Φάληρο. Ο Παναθηναϊκός, όχι απλά δεν νίκησε, αλλά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θέλει μόλις έναν βαθμό στο ματς με τον Βόλο στην κατάμεστη «OPAP Arena».

Super League
Άρης - ΑΕΚ 1-2slgr.gr

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος, Νταρίντα, Καμαρά - Τσούμπερ, Μάνταλος, Ρότα.
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59' Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Ματέο, Χριστοδουλόπουλος (58' Ιτούρμπε), Γκρέι (86' Καμαρά).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (84' Ζίνι), Ελίασον (59' Άμραμπατ), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83' Φερνάντες).

Σχετικές ειδήσεις