ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλληνες εξωτερικού: Γκολάρα Δουβίκα στον Άγιαξ, παρέμεινε πρώτος σκόρερ - Τρεις ασίστ ο Παυλίδης

Έλληνες εξωτερικού: Γκολάρα Δουβίκα στον Άγιαξ, παρέμεινε πρώτος σκόρερ - Τρεις ασίστ ο Παυλίδης
Instagram / Tasos Douvikas

Έλληνες εξωτερικού: Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Τάσος Δουβίκας και Βαγγέλης Παυλίδης στην Ολλανδία.

Ακόμα ένα βήμα για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Eredivisie έκανε ο Τάσος Δουβίκας στην εκτός έδρας ήττα 3-1 της Ουτρέχτης από τον Άγιαξ. Ο Έλληνας επιθετικός ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα του στην έναρξη του δεύτερου μέρους, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

Έτσι, ο πρώην φορ του Βόλου διατήρησε την απόστασή του από τον Τσάβι Σίμονς και οδηγεί την… κούρσα των σκόρερ στην Ολλανδία. Ωστόσο, η Ουτρέχτη, με τον Βασίλη Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, όμως, θα δώσει το «παρών» στα play offs της Ευρώπης, διεκδικώντας την έξοδο στο Europa Conference League.

Εξαιρετική μέρα είχε ένας ακόμα Έλληνας στην Eredivisie. Ο Βαγγέλης Παυλίδης μπορεί να μην σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη 3-0 της Άλκμααρ απέναντι στην Ναϊμέγκεν, όμως, μοίρασε και τις τρεις ασίστ για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει δύο βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ στην 4η θέση.

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Λάμπρου αγωνίστηκε ως βασικός στη νίκη 3-0 της Εξέλσιορ απέναντι στην Φορτούνα, με την οποία εξασφάλισε την παραμονή, ενώ εκτός αποστολής για τους ηττημένους ήταν ο Δημήτρης Σιόβας λόγω τιμωρίας.

Σχετικές ειδήσεις