ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης: Αν πάρει και τον Εμπαπέ δύσκολα θα έχει αντίπαλο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Αν πάρει και τον Εμπαπέ δύσκολα θα έχει αντίπαλο!

Το αριστουργηματικό rebuild της Ρεάλ Μαδρίτης που της δίνει το δικαίωμα να ετοιμάζει χώρο στην τροπαιοθήκη της για πολλούς τίτλους που ακολουθούν.

Τα χρήματα που υπάρχουν στην Premier League, δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Champions League και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι πολύ δυνατή και τη νέα σεζόν. Η Σαουδική Αραβία με τα χρήματα δελεάζει τους πάντες και φέρνει «σεισμό» στο ποδόσφαιρο. Όμως η Ρεάλ Μαδρίτης, για πολλούς ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου, αθόρυβα ετοιμάζεται να δημιουργήσει κάτι σχεδόν… άτρωτο.

Το σημείο κλειδί φυσικά και είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ φαντάζει και είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Καρίμ Μπενζεμά. Προκειμένου να γίνει ο παίκτης ηγέτης για πολλά χρόνια. Το σημείο αναφοράς της «βασίλισσας», για να φέρει ακόμη πολλά τρόπαια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Το οποίο αναβαθμίζεται με την ανακαίνιση που γίνεται τα τελευταία χρόνια, στοιχείο που επίσης είναι σημαντικό.

Τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κάνει κάποιο απ’ τα γνωστά της… μπαμ στις μεταγραφές. Όμως έχει προχωρήσει σε κινήσεις που την ισχυροποιούν σημαντικά. Κινήσεις που φέρνουν την επόμενη μέρα στους Μαδριλένους. Προσθήκες για σεμινάριο, σε επίπεδο rebuild της ομάδας. Κάτι που έπρεπε να γίνει καθώς πέρασαν τα χρόνια για παίκτες όπως ο Μπενζεμά, ο Μόντριτς, ο Κρος, οι οποίοι «κουβάλησαν» και έφεραν τεράστιες επιτυχίες στη Ρεάλ.

Η «βασίλισσα» έχει φτιάξει ρόστερ το οποίο με την πιθανή προσθήκη του Εμπαπέ, απλά θα τρομάζει για το παρόν και το μέλλον. Παίκτες που ακόμη δεν έχουν φτάσει στο απόγειο της καριέρας τους, ακόμη εξελίσσονται κι όμως είναι ήδη παγκόσμια κλάση. Επιπέδου ταιριαστού στους Μαδριλένους.

Αν όλα κυλήσουν όπως περιμένουν στη Γαλλία και την Ισπανία, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να καταλήγει τελικά στη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε οι «μερένχες» θα διαθέτουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Απ’ τη στιγμή που η εποχή των Μέσι και Ρονάλντο πέρασε και αμφότεροι είναι εκτός Ευρώπης.

Το σενάριο να μείνει ο Γάλλος στην Παρί μοιάζει με μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα, καθώς δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του. Άρα το να τον κρατήσει η Παρί θα είναι αυτόματα τεράστια οικονομική χασούρα, ξέροντας πως απλά θα καθυστερήσει το… μοιραίο για ένα χρόνο. Με τη Ρεάλ απ’ την άλλη, να μπορεί να περιμένει αυτό το διάστημα χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Όλοι οι δρόμοι για τον Εμπαπέ, οδηγούν στη Μαδρίτη. Οπότε η Ρεάλ εκτός απροόπτου, θα τον έχει στο ρόστερ της στα 24 του χρόνια. Αλλά δε θα είναι μόνος του. Υπάρχει ο Μιλιτάο που είναι στα 25 και κάλλιστα μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς στην άμυνας για πολλά χρόνια.

Στα χαφ τα πράγματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Αποκτήθηκε ο Μπέλιγχαμ στα 20 χρόνια του, ενώ υπήρχε ο Βαλβέρδε στα 25 του, ο Τσουαμενί στα 23, ο Καμαβινγκά στα 20. Παίκτες που ήδη εντυπωσιάζουν και έχουν απίστευτα περιθώρια εξέλιξης, κάτι που φαίνεται απ’ τις ηλικίες και το επίπεδό τους.

Όσο για την επίθεση; Πέρα απ’ το ενδεχόμενο του Εμπαπέ στα 24, υπάρχουν ο Βινίσιους στα 23 και ο Ροντρίγκο στα 22. Δύο απ’ τα κορυφαία εξτρέμ στον πλανήτη, ήδη!

Μην ξεχνάμε πως η Ρεάλ έχει «κλείσει» και ταλέντα που προορίζονται να γράψουν ιστορία, να γίνουν οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου. Όπως ο Έντρικ της Παλμέιρας που οι ειδικοί πιστεύουν πως θα είναι το σημείο αναφοράς των επιθετικών τα επόμενα χρόνια. Ο Βραζιλιάνος σε ένα χρόνο θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι προφανές το γιατί το παρόν και κυρίως το μέλλον ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε σημείο που φαντάζει αυτή τη στιγμή δύσκολο να βρεθεί αντίπαλος που θα κατορθώσει να την κοντράρει, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα. Πέρα απ’ το rebuild στο ρόστερ, ίσως να έπρεπε η «βασίλισσα» να κάνει μια ανακαίνιση και στην τροπαιοθήκη της, δημιουργώντας χώρο για τους τίτλους που θα έρθουν.